Český populisticko-sluníčkářský stát

2. 03. 2016 14:10:50
Chápu, že populističtí politici se musí stále předvádět před veřejností, co všechno pro lidi dělají. Ale lidé si také musí uvědomit, že už je na čase jim jejich sluníčkářské rozhazování peněz zarazit

Lidé si také musí uvědomit, že už je na čase jim jejich sluníčkářské rozhazování peněz zarazit, protože konec konců každé takové naparování před veřejností, jak jsou neobyčejně solidární, zaplatí občané z vlastní kapsy. Ono se to politikům z cizího dobře rozdává.

Když se vynesla na světlo informace, že stát zaplatil za Hanu a Antonii pakistánským únoscům 150 milionů Kč, zloba sdělovacích prostředků se snesla na toho, kdo tuto, prý tajnou, informaci vynesl. Ale já osobně si vážím tohoto člověka jako zodpovědného demokrata, protože informoval veřejnost, že přišla o 150 milionů, že bude o to mít méně školek, kanalizací a zvýšení důchodů. Veřejnost má právo vědět, jak vláda s jejich penězi nakládá. Docela bych to bral jako nějaký takový signál k pozdvižení veřejnosti, aby se konečně nad sluníčkářským chováním vlády zamyslela. Ale veřejnost to nechápe. Je jí jedno, že ztrácí peníze za zbytečné kauzy. Jak vidět, uspěla manipulace, vinen je ten, kdo informaci vynesl, ne ten, který zbytečně vyhazuje peníze daňových poplatníků.

Děvčata si vyjedou do nejnebezpečnější oblasti světa za dobrodružstvím velice dobře informovaná, jak takový výlet může dopadnout. Tam, kde stát vydává varování ohledně velkého rizika, mělo by být jasné, že za případné únosy nic nezaplatí. Tato zásada by měla platit obecně a výjimkou by měly být jen osoby pověřené v této části světa prací pro stát. Zaplacení této částky únoscům je především už samo o sobě pozvání, aby totéž vyzkoušeli na ostatních občanech. Každému je jasné, že výkupné zaplaceno bylo, zveřejnění částky je jen tou méně důležitou částí informace pro případné únosce, ale velmi důležitou informací pro občany, jak stát jejich prostředky rozhazuje.

Úplnou ranou pod pás této sluníčkářské akci je informace, že Hana přijala islám a žije podle něj. Zřejmě jej přijala dobrovolně, protože pod násilím je každý akt neplatný a tedy nezakládá povinnost se podle něj chovat. Jestliže je praktikující muslimkou u nás, kde islám vyznávat nemusí, je to už samo o sobě podezřelé a mlčení obou dívek po takové době to podezření jen zvyšuje. Můžeme se domnívat, že má v Pakistánu muže a možná i dítě. Informace, že se chce do Pakistánu vrátit, se nemusí tedy zdát zrovna nepravdivá a údiv sdělovacích prostředků, že do „takové“ země jako je Pakistán se přece nikdo vrátit nechce, je spíše směšný.

Stát si před vyplacením výkupného neověřil, jestli se děvčata vůbec vrátit chtějí. Populistický stát, kterému nezáleží na penězích, hlavně, že politici budou vypadat jako superhumanisté z veřejných prostředků, samozřejmě nebude nic prověřovat. Stát naběhl pochybné turecké organizaci, prý charitativní, ve skutečnosti s teroristy spojené a z výpalného si tučnou částku jistě ponechávající. Proč tato organizace nezprostředkovala styk našich bezpečnostních složek s děvčaty a jejich prostředím před vyplacením výpalného a nezjistila jak se věci skutečně mají?

Pokud bychom připustili, že materiální prostředky hrají při rozhodování této ženy roli, můžeme spekulovat i o dalších okolnostech: Manžel Hany v Pakistánu dostal jistě z výpalného slušný podíl. Není tedy chudák. Konečně by tedy měla Hana jít za voláním svého srdce a dokončit facku všem populistickým státním činitelům a celé dezinformované veřejnosti ukázat, že svět je jiný než jej naše propaganda vykresluje, než falešné zprávy tvrdí a než představy našich pseudohumanistů jsou.

To samozřejmě se už snažím zaplašit neodbytnou představu, že celá akce byla vykonstruována jako obrovský podvod na náš stát, ve kterém děvčata svým manželům v Pakistánu vydělají na českém přihlouplém sluníčkářském státu obrovské peníze a společně si jich potom budou užívat. Má stát vůbec pro takový případ způsob potrestání nebo budeme všichni opět hledět jako vyoraná myš na další obrovský tunel?

Autor: Vlastimil Podracký | středa 2.3.2016 14:10 | karma článku: 28.02 | přečteno: 808x

Další články blogera

Vlastimil Podracký

Nevíme, kde žijeme

Charakter současného života se nedá zařadit k žádnému tradičnímu evropskému ideálu, občas se objeví něco jako liberalismus apod., což ovšem není pravda. V podstatě žijeme v jakémsi chaosu.

5.3.2024 v 9:30 | Karma článku: 19.73 | Přečteno: 481 | Diskuse

Vlastimil Podracký

Kam kráčíš Evropo?

Evropa je už ve své podstatě unikátní světadíl. Je složena z mnoha národů, z nichž jen některé se exkluzivně cítí Evropany, většina směřuje svojí kulturou a vazbami jinam.

3.2.2024 v 17:45 | Karma článku: 28.48 | Přečteno: 917 | Diskuse

Vlastimil Podracký

Fialova vláda jako budíček do reality

Myslím si, že selhání Fialovy vlády je tolik, že to musí vzbudit národ k činu. Většina věcí vypadá jako schválnost, jako by si dělali z nás legraci.

13.1.2024 v 14:11 | Karma článku: 20.33 | Přečteno: 322 | Diskuse

Vlastimil Podracký

Dezinformace a megalež

Na jistém památníku v českém městě musel být odstraněn nápis popisující dnešní dobu slovy: „Lež se stala normou“. Establishment donutil nápis stáhnout.

2.12.2023 v 18:30 | Karma článku: 30.12 | Přečteno: 1147 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jindřich Kubánek

Zkreslené vidění - Návod k použití

Každý si myslí, že mozek má a že ho používat umí. Přesto stačí, když ztratí klíč od bytu nebo založí kamsi brýle, aby vše ztratilo smysl a začala panika a zoufalství.

29.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 54 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Takže Velký pátek

Čtu radostné ódy na Velký pátek a trochu mi trnou zuby. Tedy stručně: na Velký pátek předhodila jedna náboženská parta vrchnosti nepohodlného proroka inovující party a okupační mocnost ho na nátlak jeho souvěrců nechala popravit.

29.3.2024 v 11:16 | Karma článku: 16.98 | Přečteno: 228 |

Rudolf Pekař

Velikonoce nebo svátky jara a tolerance?

Připomínka jara nám přináší příjemné počasí, kvetoucí zahrady a zároveň i změnu názvu Velikonoc na Jarní svátky či Svátky jara. Jaký to má důvod?

29.3.2024 v 10:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 49 | Diskuse

Vlastík Fürst

Velkopáteční zastavení může prospět i ateistům

Velký pátek není v naší zemi svátkem moc dlouho. Volný den máme až od roku 2016. Otázkou je, jak s tímto volnem naložíme. Můžeme vyrazit na nákupy či za zábavou, nebo je možné se rozhodnout, že ho budeme „slavit“.

29.3.2024 v 9:05 | Karma článku: 11.27 | Přečteno: 142 | Diskuse

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 19.50 | Přečteno: 259 | Diskuse
Počet článků 118 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 951

Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...