Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nice – selhání nejen multikulturalismu

V Nice selhalo vše, na co si lze vzpomenout. Je to selhání policie, politiky multikulturalismu, rádobypolitiky integrace, občanského vědomí, národního vědomí, kontinuity kultury, chápání evropských hodnot a vůbec.

Oddělování terorizmu od ostatních projevů muslimského džihádu v evropských městech, neustálá propagace, že normální muslimové za to přece nemohou, je jen manipulace s masami, kterou dělá současný evropský a národní establishment. Nezávidím Hollandovi, že stále musí zdůrazňovat, že opatření proti terorismu se nedotknou svobody. To bude opakovat třeba stokrát? Vždyť už tomu teď ani sám nemůže věřit!

  Terorismus je neodmyslitelně spojen s ostatními formami mírného a téměř nepozorovatelného džihádu. Jen jeden aspekt je výjimečný - terorismus ukazuje celému světu přímo na obrazovkách nebezpečnost celého džihádu.

V lednu t.r. jsem napsal článek: Tři džihády:

http://vlastimilpodracky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=490747

„Džihád kolébek“, „džihád proti integraci a asimilaci“, „džihád migrace“. Záměrně tam neuvádím džihád terorismu, protože ten není podstatný, naopak spíše na předchozí tři džihády upozorňuje. Upozornění ovšem sděluje jen těm, kteří ho chtějí chápat, což vypadá, že většina establishmentu není. Terorista zabije pár desítek lidí, je to sice strašné, ale nikoliv podstatné, lépe řečeno, je to spíše odvozený jev.
 

Místo integrace postupné osidlování

  Podstatné je postupné osidlování vymírající Evropy muslimy pomocí oněch tří džihádů, vysokou natalitou nepracujících a o rodinu se starajících muslimských žen, obrovskou nechutí se integrovat, ale zvát do Evropy další souvěrce. Osidlování Evropy právě těmi umírněnými, kteří sami nevraždí. Terorista potom spáchá svůj čin obvykle nedaleko muslimské čtvrti, ve které nalézá podporu nebo odtamtud přímo pochází. Muslimské čtvrti jsou téměř v každém městě (zděsil jsem se, že taková čtvrt je také v Nice, kterou znám ještě jako normální evropské město s italským a francouzským obyvatelstvem). Terorizmus se potom koná velmi snadno a fakticky je velmi těžké mu zabránit. Teroristé mohou být lidé, kteří na sebe moc neupozorňují. Nevím, co s tím vůbec policie může udělat. Nevím, jak chce Holland zachovat svobodu? Vždyť teroristické činy může konat kdokoliv z obyvatel zcela nezávisle tak jako v případě Mohammeda Bouhlela. Stačí nějaká výzva z Islámského státu. Naučit se zabíjet je snadné a nákladním autem už teprve. Tak máme rozeseto teroristů okolo sebe nespočet. Jeden zahyne a druhý povstane. Kdy se už konečně vyhlásí válka džihádismu a šíření islámu, jasně řekne pravda, když z druhé strany je válka vyhlášena. Vyhlašovat válku terorismu je falešné a naprosto neproduktivní, protože je to jen vrcholek širší fronty džihádu dané právě těmi třemi džihády uvedenými shora.

  Přitom si nemyslím, že všichni muslimové jsou džihádisté, dokonce považuji džihádisty za menšinu. Proto jsou většinou muslimové chápáni jako normální občané, se kterými lze vyjít, jenže přecejen, když dojde na lámání chleba, svoje soukmenovce neopustí. To znamená, že integrace stejně neproběhla. Dokonale integrovaný člověk by měl dát vždy přednost své nové vlasti, civilizaci, kterou přijal. U muslimů to téměř není možné.

  Bylo napsáno mnoho o fenoménu terorismu bez pochopení komplexních příčin, pod politickou korektností, která objasnění celého paradigmatu blokuje. Význační sociologové hovoří o flustraci, o vykořeněnosti mladých lidí, o hledání vlastní identity apod. Na základě těchto zpráv vlastně ani pořádně nevíme, co ve skutečnosti bylo příčinou, závěry se liší, platí jen pro jednotlivce, prý osamělé nevyvážené nebo patologické osobnosti. Všechno to jsou stereotypní sociologické a psychologické výplody schematizovaných odborníků, kteří nevystrčili nos ze své ordinace, kde zkoumají alkoholiky, autisty a hysterické ženy, proto nepochopí, že teroristé jsou vojáky džihádu, jsou to bojovníci stejní jako kdykoliv jindy. Ale tím nemyslím, že jsou všichni odborníci neschopní. Spíše se domnívám, že jsou všichni politicky korektní a obludnou skutečnost, nechtějí přiznat. Nechtějí, stejně jako všichni přesvědčení o neomylnosti evropských hodnot, přiznat selhání těchto tzv. hodnot tváří v tvář drsné skutečnosti světa.
  Nepřiznat si selhání obdivné a zakotvené ideologie je lidem vlastní, komunistická ideologie byla také do poslední chvíle nepřekonatelně vítězná, jedinečná a nedotknutelná. Potom se zhroutila pod tíhou reality jako domeček z karet. To nás čeká, pokud budeme postupovat dosavadním způsobem jako slepci nad propastí, válka potom proběhne přímo v evropských městech. Paradigma umírněných muslimských džihádů už dlouho uplatňovaných v západních městech bylo nepochopeno, stejně jako nepochopili komunisté neschopnost svého režimu zajistit dostatek služeb a spotřebního zboží (někdy i potravin).

  Všechny druhy džihádu, tedy ony tři umírněné formy a terorismus k tomu, existují v podporující se symbióze. Nelze je od sebe oddělovat. Terorismus šíří strach a chaos. Nemuslimští občané se začnou stěhovat z ohrožených míst a uvolňovat místo pro muslimské šíření a ovládání celých městských částí, tito Evropané nic jiného nedovedou, nebyli vychováváni k boji jako Izraelité. Tzv. evropské hodnoty jsou hédonického charakteru, Evropané jsou tu přece proto, aby si užívali života, nesvazovali svoji svobodu nějakou závislostí na společnosti, a už vůbec ne, aby se obětovali pro vlast, pro společnost, pro druhé lidi. Jednotlivec byl tzv. evropskými hodnotami vyzýván, aby konzumoval nejen materiální statky, ale i sexuálně nezávislý život, cestování po světě, aby se zbavoval zodpovědnosti za rodinu, obec, vlast. Myslíte si, že tito lidé zůstanou ve své čtvrti a budou „bojovat“? Samozřejmě, že bojovat nebudou. Pokud se někdo chová jinak, zodpovědnost za svoje společenstvo má, bojovat je odhodlán, je nazýván nacionalistou, xenofobem a rasistou. Tyto naposled řečené společenské jevy musíme v rámci politické korektnosti proklínat až do samého sebezničení něčím úplně jiným, právě tím, co proklínat nesmíme a čemu se musíme klanět, sebezničení tzv. evropskými hodnotami.

 

Postupná projekce zhoubných idejí do původních evropských hodnot

  Původní evropské hodnoty – svoboda, rovnost, bratrství – byly kolektivního charakteru. Jejich aplikace zohledňovala potřebu kolektivu národního nebo státního. Demokracie byla výsledek tohoto kolektivního myšlení. Evropské kolektivy měly řád vzniklý z křesťanství a jeho atributy se držely navzdory postupnému zanikání víry samotné. Tyto přesahující myšlenky vytvářely kolektivní ctnosti – sounáležitost, věrnost, jednotu, solidaritu, spravedlnost. V tomto myšlenkovém paradigmatu nebylo možné, aby vznikl stav, který dnes máme - osidlování našeho prostoru neintegrovanými cizími příslušníky. Nebyl možný ze dvou důvodů:

  Jednak bylo nemyslitelné, aby se tito lidé neintegrovali, neintegrovaní by byli ostrakizováni, nedostávali by žádné peníze, museli by si vydělávat a tím byli pod tlakem integrace daleko více. Proto by jich bylo v Evropě jen málo a určitě se nechovali tak jako tito dnešní.

  Druhý důvod by byl, že Evropa by nevymírala, protože původní evropské, jednotlivce přesahující hodnoty, obsahovaly sounáležitost se společností a její kulturou. Pokud existuje společnost, která cítí sounáležitost svých členů, stará se i o budoucnost. Proto by otázka přežití vlastního etnika byla alespoň uspokojivě řešena, byla by o ní otevřená diskuse takového druhu, která se dnes podle politické korektnosti nesmí.

  V šedesátých letech ovlivnila Západ „revoluce mladých“, která rozvrátila tradiční řád a započala proces projekce marxismu do západní svobodné společnosti. Marxismus, který se zbavil kolektivismu a respektoval svobodu jednotlivce, můžeme dnes nazvat neomarxismus. Liberálové neměli s neomarxismem většího problému, protože neomezoval individualismus a tak se proti němu vyhraňovali jen okrajově a vlastně se s ním nějak ideově „míjeli“. Spor vedli spíše se socialisty, kteří chtěli přerozdělování veřejných prostředků. Tento spor zahltil politický prostor a dovolil neomarxismu proniknout za jejich zády do ostatních sfér společnosti. Konzervativci nedovedli vytvořit nějakou smysluplnou ideu, kterou by postavili proti neomarxistické akci, nechali se zakřiknout, že jsou nacionalisté a xenofobové, čemuž se snažili vyhnout a proto se zbavili hlavního nástroje – národní sounáležitosti. Dnes to těžko obnovují.

  Současná ideologie má velmi komplikovaný původ a marxismus v ní tvoří jen část. Hlavním parametrem je fenomén, který nazývám „odloučení“. Je to vlastně adorace jednotlivce, který je zbaven společenské zodpovědnosti a má velká práva bez povinností. Je to výsledek marxistické teorie „odumírání státu“. Jenže to zasahuje odumírání veškeré společenské angažovanosti. Když slábne identita se státem, není národ, není společnost, není se proč angažovat. Vidíme to v dnešní politice především slábnutím demokracie. Když není stát, je jen odloučený jednotlivec, existuje jen jakýsi světový (evropský) prostor, angažovanost není možná, nejsou k tomu demokratické instituce. Lidé tedy nejsou k národu nějak vázáni, nemusí mít děti, aby se zachoval, nemusí pro něj nic dělat, mohou se kamkoliv odstěhovat a začíná jim být jedno, zda uprázdněný prostor po nich zaplní cizí civilizace. A tak vlastně tato současná zhoubná civilizace ničí sama sebe. Obhájci současných evropských hodnot obhajují zhoubné hodnoty multikulturalismu, genderového feminismu, homosexualismu, humanrightismu, které jsou niterně založeny na relativismu, tedy na expandující rovnosti všeho se vším, tedy i rovnosti cizí civilizace s domácí, jako výdobytku marxismu. Myslí si, že obhajují evropské hodnoty. Nikoliv, obhajují cosi, co se za hodnoty vůbec považovat nedá.

  Pokud jsme ještě nepropadli evropským nehodnotám musíme se vrátit k původním konzervativním hodnotám, obnovit národní sounáležitost a s ní i diskusi o budoucnosti národa, zachování jeho kultury a biologické existence, obnovit angažovanost a demokracii. To ovšem předpokládá se rozejít s neomarxismem a jeho nehodnotami, čímž se samozřejmě rozejdeme nutně také s kosmopolitismem, jehož část je ovšem nutno zachovat jako vztah k druhým národům a světovým problémům, případně v rámci EU jako jen omezeně nadřízené složce hájící svoje národy proti civilizacím cizím a zajišťující vnitřní spolupráci a bezpečnost.

Autor: Vlastimil Podracký | pondělí 18.7.2016 13:30 | karma článku: 36,01 | přečteno: 1526x
  • Další články autora

Vlastimil Podracký

Ukrajinské přistěhovalectví

Mnohdy slyším nářky na Ukrajince, kteří využili výhodných podmínek a zvolili naši zemi ke svému exilu. Nemůžeme však vidět jen záporné stránky tohoto exodu.

7.4.2024 v 21:00 | Karma: 18,09 | Přečteno: 660x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Nevíme, kde žijeme

Charakter současného života se nedá zařadit k žádnému tradičnímu evropskému ideálu, občas se objeví něco jako liberalismus apod., což ovšem není pravda. V podstatě žijeme v jakémsi chaosu.

5.3.2024 v 9:30 | Karma: 19,74 | Přečteno: 489x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Kam kráčíš Evropo?

Evropa je už ve své podstatě unikátní světadíl. Je složena z mnoha národů, z nichž jen některé se exkluzivně cítí Evropany, většina směřuje svojí kulturou a vazbami jinam.

3.2.2024 v 17:45 | Karma: 28,58 | Přečteno: 928x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Fialova vláda jako budíček do reality

Myslím si, že selhání Fialovy vlády je tolik, že to musí vzbudit národ k činu. Většina věcí vypadá jako schválnost, jako by si dělali z nás legraci.

13.1.2024 v 14:11 | Karma: 20,78 | Přečteno: 356x | Diskuse

Vlastimil Podracký

Dezinformace a megalež

Na jistém památníku v českém městě musel být odstraněn nápis popisující dnešní dobu slovy: „Lež se stala normou“. Establishment donutil nápis stáhnout.

2.12.2023 v 18:30 | Karma: 30,12 | Přečteno: 1176x | Diskuse

Vlastimil Podracký

Zelenského slzy

Zelenského činy mají mnoho rozporů, které vedou k otázkám o jeho osobnosti, životě a potažmo o významu těchto rozporů pro celou Ukrajinu a Evropu.

11.11.2023 v 17:15 | Karma: 38,80 | Přečteno: 1908x | Diskuse

Vlastimil Podracký

Důchodová reforma nás nezachrání

Prezident svým pozdním podpisem odložil počátek platnosti změn důchodů o měsíc. Viditelně to bylo proto, aby žadatelé měli ještě možnost požádat o předčasný důchod podle starých předpisů.

3.10.2023 v 13:30 | Karma: 19,30 | Přečteno: 616x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Ministr Pavel Blažek v hospodě

Stala se neobyčejně závažná věc, podle mnohých znaků dokonce světového významu: ministr Blažek se setkal v restauraci s Martinem Nejedlým, někdejším poradcem prezidenta Zemana.

25.8.2023 v 15:31 | Karma: 32,40 | Přečteno: 1094x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Test vazalství

V internetovém deníku Seznam byl uveřejněn článek Daniela Anýze polemizující s článkem o českém antropologovi Aleši Hrdličkovi ve Washington Post označujícím ho za rasistu.

20.8.2023 v 17:15 | Karma: 27,73 | Přečteno: 691x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Zkáza nebo zachování – recense Přemysl Janýr

Přemysl Janýr v následující recenzi na knihu Zkáza nebo zachování autora Vlastimila Podrackého souhlasí přednostně s kritikou individualismu ve prospěch kolektivismu.

28.7.2023 v 18:55 | Karma: 8,78 | Přečteno: 381x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Na tuto vládu budou vzpomínat celé generace, pokud to přežijí

Politický avanturismus a nezodpovědnost za svěřený majetek státu za této vlády vrcholí. Je to skutečně jen neschopnost nebo organizovaná služba cizím zájmům?

25.4.2023 v 13:00 | Karma: 40,13 | Přečteno: 1742x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Poslední důchodce

Spor o podobu důchodů vedoucí k nějaké důchodové reformě je jen obvyklé přetahování o peníze, nehledá návod, jak peníze vydělat.

31.3.2023 v 11:10 | Karma: 25,44 | Přečteno: 742x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Kdo nechce mír

Iniciativa Mír a spravedlnost vydala petici, která vzbudila v provládním táboře rozhořčení. Záplava odsudků srovnává tuto výzvu s komunistickými mírovými výzvami nebo dokonce s mnichovanským chováním předválečných velmocí.

23.1.2023 v 13:30 | Karma: 31,99 | Přečteno: 1060x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Jak pojmenovat současný aktivismus?

Konflikt mezi socialismem a liberalismem pomalu doznívá a začíná dominovat konflikt mezi globálním (univerzalistickým) a lokálním (patriotickým) přesvědčením. Mnozí lidé novému konfliktu nerozumí a vzniká pojmový chaos,

20.12.2022 v 14:00 | Karma: 19,13 | Přečteno: 504x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

V bolševickém stylu

Miroslav Mareš ve svém článku Prokremelské spektrum v ČR (Forum24 25.7.2022) sepsal kuchařku, podle které máme rozeznávat prokremelské trolly, uvedl krátce jejich genezi a s bolševickou útočností píše, jak je na ně.

31.7.2022 v 18:00 | Karma: 28,69 | Přečteno: 969x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Mylné představy o komunistickém režimu

Komunistický režim je uváděn běžně jako nepřijatelný, ale jeho metody už nikoliv. Mnoho metod praktikovaných dnešními ekologickými a liberálními ideology připomíná, že jsme je už prožili

15.7.2022 v 13:30 | Karma: 27,22 | Přečteno: 886x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Andrej Duhan: Konzervativní revoluce

Kniha Andreje Duhana je dobře napsaným nefilozofujícím, na politiku zaměřeným dílem o řešení postmoderního morálního chaosu a krize identity.

25.6.2022 v 13:30 | Karma: 12,74 | Přečteno: 463x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Nebezpečný postpravdivý svět

Západní postmoderna je pro ostatní civilizace na naší planetě něco, co obdivují a zároveň nenávidí. Pro boháče z jiných kultur je to jakési prostředí k užívání života, pro chudáky lákadlem, kde by chtěli žít.

3.5.2022 v 13:30 | Karma: 14,89 | Přečteno: 560x | Diskuse| Společnost

Vlastimil Podracký

Válka přijde ve středu

Válka je něčí zbožné přání, a to se musí nějak konkretizovat. Zpoza oceánu se snadno prorokuje. Někdo si válku přeje, někdo se jí hrozí. Proč došlo až k takovému termínu? Jak vznikla válečná situace?

21.2.2022 v 13:30 | Karma: 33,79 | Přečteno: 1120x | Diskuse| Politika

Vlastimil Podracký

Vojna i mir

Jednání NATO s Ruskem je více než potřebné. Situace je napjatá a Rusové jako slabší z protivníků nemají jinou možnost než ji napínat, aby se problémy řešily. Jinak by se s nimi nikdo nebavil.

24.1.2022 v 13:30 | Karma: 25,52 | Přečteno: 708x | Diskuse| Společnost
  • Počet článků 119
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 949x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik