Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den:-)

Například MUDr. Hnízdil mluví o tom, že je důležité znát a odstranit příčinu nemoci, že nestačí jen léčit, že důležité je se uzdravit. U těchto společenských jevů, zasahujících razantně do našeho životního prostředí by to mělo platit násobně.

Zisk vidíme převážně u hmotných věcí - výrobků, přepočtených na HDP, DPH a daň spotřební. Růst hodnoty společnosti, morálních vlastností, etiky, kultury, je "pole neorané".

Stále ještě platí, že většina lidí se chce bavit, nechápe že ani zábavu nelze rvát adrenalinem donekonečna, nechápe že až budou na oné téměř kolmici exponenciální křivky, pád bude prudký a bude bolet, přijde šok.

Občas si připadám jako v pohádce Boženy Němcové Sůl nad zlato: Chtěli jsme se mít dobře po všech stránkách ale těch pravých hodnot jsme si nevšímali, přišel šok - nedostatek soli. Źivot je vlastně pohádka, občas režírovaná jako horor.... "A zazvonil zvonec a pohádky je konec", zlo bylo potrestáno a všichni spolu žili šťastně až do další pohádky.

Často se mluví o novém systému, určitě je důležitější systémový přístup, pak můžeme očekávat změny k lepšímu. Tu systémovost nelze přehlédnout R^

(Tu pohádku mi odpusťte, asi následek vánoc)

0 0
možnosti

Vážený pane Podracký,

děkuji za velmi kvalitní výklad vývoje společnosti z hlediska Nadčasového humanismu pro čtenáře iDnes.

Vzhledem k vyšší náročnosti na pochopení výkladu a vzájemných vazeb, nemůže počítat s vysokou karmou. Přesto jsem rád, že jste čtenáře iDnes seznámil s realitou podmínek pro vývoj společnosti.

Karma s podtržením!!!

1 0
možnosti

J11a35r76a 19R54a61n41k

4. 1. 2016 22:58

Realitu podminek si myslim dokaze predstavit i jednoduchy clovek, zijici na jinem kontinente, kde spolu celkem v miru ziji na stovky etnickych skupin a barva kuze a tvar oci, nehraji zadnou roli:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 949x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik