Diskuse

Tři džihády

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Dvořáček správně odděluje nástroj od ruky, které jej vede. Ta ruka vychází z muslimských států, z jejich bohatství. Že ta ruka má daleký dosah je při těch obrovských prostředcích, které má, účinná i v našich řadách je jasné. Ale horší je, že proti tomu nemáme obranu. O tom především píši. Že se máme bránit. Také naznačuji, co nám v tom brání.

1 0
možnosti

Urcite zajimavy clanek. Ale. Jak pise p. Bartos do plnohotnotneho rozboru tomu neco chybi, par dulezitych veci tam neni. Za sebe uvedu napr. jeden. Islam je filosofie, zivotni styl, ktery se da pouzit vuci 'nasemu svetu' jako zbran. Zbran existujici, charakterizovana svymi znaky, ktera muze byt ucinna, presto zbran, ktera sama o sobe je k nicemu. Nekdo ji musi vyhodnotit, videt jeji vlastnosti a umet ji efektivne pouzit. Tedy 'v nasich vlastnich' radach jsou lide, kteri ji nasazuji do boje proti nam samym. Teprve to dela z islamu zbran, ktera doposud nicila predevsim jen sama sebe. Takze rozbor islamu ano, ale paralelne i rozbor TOHO, co tuto zbran nasazuje.

0 0
možnosti

S článkem souhlasím. Jen k těm integrovaným muslimům :

Jsou. Často jsou to ti, co k nám přišli studovat a už zůstali. Jednoho mám v příbuzenstvu ( nerozvádí se, je to vysloveně manželství evropského stylu). Též při návštěvě polikliniky registruji lékaře podle jména původem z islámské země. Často velmi dobří lékaři.

Ale to už jsou muslimové jen svým historickým původem. Ve skutečnosti ateisté či agnostici. Asi tak jako někteří z Evropanů, co se hlásí ke křesťanským hodnotám.

2 0
možnosti

Studoval jsem a trochu se kamarádil s několika muslimi. Pozoroval jsem u většiny z nich jakési obrušování jejich přesvědčení. Asi prvým krokem bylo, že začali pít pivo a někteří i jiné věci. Pak přišly další kroky, například to, že se jim začala líbit naše děvčata. Za celých 6 let však neodložili dvě věci: nikdy nejedli vepřové a byli ostražití vůči křesťanství.

1 0
možnosti

Příčiny naznačují v jiných článcích a ještě naznačím. Mám zkušenosti, že dlouhé články lidé nečtou. Konečně se zamyslete nad příčinami i Vy. Ještě bych mohl říci asi toto: Příčinou je eskapismus - únik do nicoty, vyprázdněná kultura, ztráta tradičního řádu nenahrazená ničím hodnotným, výchova k hédonismu, odmítnutí všech člověka přesahujících hodnot.

0 0
možnosti

Oslovil mě především ten poslední odstavec o tom, jak by měl vypadat integrovaný muslim - to je trefa.

1 0
možnosti

Vážený pane, přečetl jsme si váš příspěvek a mám k němu nekonečnou řadu výhrad, protože vy popisujete jen povrch jevů a nepopisujete podstatu.

Takž si vyberu jedno vaše tvrzení

̈ ̈ ̈ ̈ ̈ ̈Tam se řeší expanze, tam jsou plné kolébky, zatímco Evropané je už rozštípali na podpal-----------

A teď mi vysvětlete , proč tomu tak je? Proč jisté lidské skupiny mají více dětí a proč jiné, ta naše evropská má méně dětí.....

Bez analýzy podstaty se daleko nedostaneme...je to totiž jako s myšlenkou, že Slunce obíhá kolem Země.....protože to tak vypadá...No a později se přece jen ukázalo, že i když to tak vypadalo , nebylo to tak...

Takže bez znalosti podstaty se nikam nedostaneme, krom do pekel

TAKŽE pane, proč tomu tak je, co se s tím dá dělat, proč existuje tento rozdíl, a je na závadu nebo je vlastně v pořádku?

Děkuji

0 0
možnosti
Foto

mám pocit, že jste ten blog nečetl

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 949x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik