Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

I64v56a97n 60H26r91d16i41n22a

10. 1. 2017 22:19

Vaše úvaha se dá charakterizovat jako opatrné a postupné sdělování pravdy národu!Začíná pokrytectvím nutným pro akceptování dalšího opatrného předkládání nepříjemných skutečností.Jdete na to z jejich pozic,aby tu věcnou kritiku byli nuceni strávit.

Řekněme si na rovinu,že proces demokratizace světa metodikou,která zjevně pochází z USA,je pokusem o jeho kolonizaci.Podpora opozice v různých "režimech" neznamená nic jiného,než že se dostane k moci někdo,kdo je zavázán v budoucnu podporovatele poslouchat.Hraničí to s vlastizradou.Následný rozvrat a oslabení dané společnosti jen nahrává kolonizátorům.Charta 77 byla bývalým režimem do jisté míry tolerována,neboť umožňovala identifikovat a sledovat jeho nepřátele.Je tedy zřejmé,že byla infiltrována agenty StB,kteří měli celý proces pod kontrolou.

http://www.cibulka.com/stblist/b.htm

Nástupem Gorbačova k moci došlo k jistému uvolnění.Přitom česká ekonomika už měla potíže,které se negativně odrážely i v chodu společnosti.Bylo třeba reformovat.

Pokyn k listopadové "revoluci" byl dán shora.

Reforma se zvrhla typicky českým způsobem "ode zdi ke zdi"!Ke škodě celé společnosti.

Dodnes si pamatuji,co řekl německý kancléř Helmut Kohl o tom,jak Česko(slovensko) propáslo historickou příležitost!Zjevně měl tenkrát na mysli skutečnou ekonomickou prosperitu a suverenitu našeho státu!

0 0
možnosti
Foto

Těžko klást otázku: "Co tedy znamená vyhlášení současných signatářů Charty77, že musí bojovat za lidská práva kdekoliv?", když v samotných "lidských právech" máme tak trochu hokej :-)

Máme:

- Všeobecnou deklaraci lidských práv (OSN z roku 1948, právně nezávazný dokument), dále jen VDLP.

- Listinu základních práv a svobod, ústavní zákon č.2 z roku 1993

- Evropskou Úmluvu o ochraně lidských práv a základních svobod, 209/1992 Sb.

- Evropská sociální charta, vyhlášená pod č. 14/2000 Sb.

- Mezinárodní pakt o občanských a politických právech (celosvětový) a Mezinárodní pakt o hospodářských, sociálních a kulturních právech, vyhlášené pod č. 120/1976 Sb.

V případě Charty77 se jednalo o poslední jmenované pakty, neboť další jmenované ještě neexistovaly, v případě VDLP se Československo zdrželo hlasování při jejím schvalování. Je docela zajímavé kdo hlasoval pro (Turecko, Afghánistán, Irán, Irák, Libanon, Egypt atd.), proti byly převážně tehdejší socialisté státy.

Občanská práva a svobody JSOU definována VČETNĚ povinností a to hned v úvodu:

"... uvědomujíce si, že jednotlivec, mající povinnosti k jiným a ke společenství, ke kterému přísluší, je povinen usilovat o rozvíjení a dodržování práv uznaných v tomto Paktu, ...".

0 0
možnosti
Foto

Pokud budeme číst hlouběji, najdeme tam i "nástroje obrany". Základní lidské právo je právo na život. Ale blbost je postavit na koleje rychlodráhy a skandovat: "Mám právo na život!" v domnění, že vlak (respektující jeho práva) mu uhne :)

Je dobře, že jste téma otevřel. Tak i u těch lidských práv budeme postupovat osvědčeným: Chybami se člověk učí :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 22,06
  • Průměrná čtenost 949x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik