Diskuse

Svět podle Putina

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

je třeba dávat lepší pozor na to, co V.Putin říká, podle článku se zdá, že mnoho citovaných myšlenek šlo jedním iuchem autora tam a druhým uchem ven Rv

1 0
možnosti
Foto

O Krymu by se neměl zmiňovat nikdo, kdo nic neví o ukrajinském odmítnutí provést přislíbené tzv, třetí referendum o nezávislosti,

3 0
možnosti

Kam šlápla v historii noha ruského imperiálního vojáka - tam je území, na než si Rusko dělá navěky nárok. Takové je skutečné Rusko a tak to cítí i většina jeho obyvatel. To je vše - to ostatní jsou jenom "kecy okolo".

4 1
možnosti
Foto

Zásada, kam čí noha vojáka kam vstoupí, byla posvěcena Dohodou čtyř velmocí o obecné bezpečnosti z října 1943 v Moskvě.

1 0
možnosti

Opravnene Putinovy obavy ze Zapadu? Jako proc proboha? Ze bychom Rusko o sadili? Neo nejaka bratrska pomoc z Finska nebo Madarska?

4 2
možnosti
Foto

Obsadit Rusko? Dost úsměvné! :-)

Ono úplně stačí snahy o vývoz údajné "demokracie Amerického typu" do současného Ruska s cílem jakýmkoli způsobem ovládnout nebo se podílet na jakémkoli ovládnutí nezměrných Ruských zdrojů a surovin. A neříkejte, že po něčem takovém nikdo netouží a nikdy netoužil ......

3 1
možnosti
Foto

Dobrý den, pane Podracký!

Přečetl jsem si Váš článek velmi pozorně (zastávám názor, že by tak měl před svým vyjádřením učinit každý a nesoudit jen podle nadpisu či několika vět vytržených z kontextu, nebo dokonce pouze podle osoby pisatele - což je bohužel poměrně častou praxi mnoha zdejších diskuzních rádoby velkých "demokratů") a dávám mu velkou karmu a děkuji za něj!R^

S Vaším popisem věcí a názory až na malé odlišnosti v drtivé většině naprosto souhlasím.

Jde o velmi vážnou a rozsáhlou problematiku, která je bohužel často prezentována a vnímána jen v jednoduchých a lživých snadno zapamatovatelných zkratkovitých heslech (např.: "Putin = Putler", "Rusko = komunistická totalita + hrozba", apod.), samotné Rusko a Rusové jsou v našem západním světě převážně démonizováni a představováni jako "nepřítel", proti kterému je dovoleno a oprávněno téměř vše - od lživé propagandy až po utahování jeho vojenského obklíčení ze strany NATO.

Opakované lži se se dnes stále více stávají pravdou, napětí a nenávist v lidech roste a ubývá schopnosti správného rozlišení co je co a negativní emoce bohužel často nabývají většího významu, než racionální pohled a fakta.

Příkladem toho budiž i prokazatelná naprostá neschopnost celé řady zdejších diskutérů o věcech týkajících se Ruska či Putina slušně byť jen diskutovat či vyjádřit se. A bohužel - není tomu tak pouze zde, je tím doslova prožraná celá současná společnost od školství až po politiku. Rv

Dokument "Svět podle Putina" jako alternativní pohled "zpoza zdi" se mnohým lidem absolutně nehodí do krámu a nejsou vůbec schopni byť jen elementárně vnímat jeho obsah. Natož, aby byli schopni o něm jakkoli diskutovat. Je velmi dobře, že za takového téměř absurdně hysterického stavu ve společnosti se TV Prima vůbec odvážila něco takového odvysílat.

2 6
možnosti

Lenin vytvořil pro boj se západní civilizací Kominternu. Vladimir Putin stvořil vlastní třístupňovou internacionálu

Na svém blogu to na počátku ledna napsal Igor Jakovenko, významný ruský novinář, bývalý šéf Svazu ruských novinářů a bývalý poslanec Státní dumy. Jakovenko detailně rozebírá fungování ruské informační mašinerie. Připomíná, že roční rozpočet ruské zpravodajské stanice Russia Today (RT) činí za poslední roky přibližně 450 miliónů dolarů.

Celkový rozpočet amerických médií vysílajících v ruštině byla – podle informací sesbíraných Guyem Taylorem z Washington Times -v roce 2015 celkem 23,2 milionu dolarů. Rozdíl je tedy téměř dvacetinásobný. Touto finanční převahou není seznam výhod Putinovy informační armády zdaleka vyčerpán.

Putin je naprosto neschopen rozlišovat mezi dobrem a zlem. Je přesvědčen, že i ostatní lidé na planetě mezi dobrem a zlem rovněž nerozlišují, jen to předstírají. Proto například nechápe, proč je špatně, když zpočátku kategoricky popíral přítomnost ruských vojsk na Krymu, aby to vzápětí přiznal.

Klamání je součástí jeho profesionálního výcviku absolventa Vysoké školy KGB. Proto Putin vždycky a ve všem lže. A právě na absolutní lži je postavena i Putinova internacionála.

Na rozdíl od všech ostatních internacionál, ta Putinova je ledovcem ukrývajícím obrovskou část pod hladinou. Viditelná špička ledovce zahrnuje tři hlavní složky: propagandistickou (Russia Today a další propagandistická vysílání), intelektuálně-expertní (především Valdai Club/ Valdajský diskusní klub) a zahraniční v podobě Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace.Mít k dispozici takový nástroj, jakým je Putinova internacionála, spolu s vlastnictvím jaderných zbraní, umožňuje majiteli obou těchto pomůcek být největší hrozbou pro světovou civilizaci. Bylo by záhodno, aby se lídři západních zemí alespoň rámcově seznámili se strukturou tohoto nástroje vlivu a naučili se mu oponovat.

3 1
možnosti

Vítám uvedení tohoto pořadu.

3 0
možnosti

M41i83l50a86n 83R65a14d48e24k

26. 6. 2017 17:07

Jen dalsi detail, carske Rusko take na Polsko utocilo, to sovetske take, dokonce ho v 1920 chteli znicit, a pochodovat smerem zapad, dikybPolakum se to nestalo.

Dnes se bezzubeho Zapadu bat nemusi a Putin to vi, jinak docela slusny rozbor.

Akorat ze se do Ukrajiny nemuseli $rat, bordelmtam byl uz drive, a nemuseli ho delat krvave vetsi

0 1
možnosti

Jeden další detailek. Mezi Ruskem a Polskem vždy ležela Ukrajina jako součást Ruska. Poláci jsou hrdý národ a nezapomínají.

1 0
možnosti
Foto

J17i10r86i 81B93i40l61i19n90a

26. 6. 2017 15:16

Obvykle myslenkove zkraty pana Podrackeho.

Prostym faktum rika "protiruska propaganda". Rv

6 3
možnosti

I75v27o 31B52o13u58š49e

26. 6. 2017 15:15

Opravnene obavy ze Zapadu????;-D

2 0
možnosti