Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Pane Řezník, podívejte se jak se rozpadá Španělsko. Proč? Protože národy nemají společnou identitu. Brazílie, USA obsahují jeden národ. Také Německo má svoje země. EU nemá jednotnou identitu a národy by se v ní cítili jako Katalánci ve Španělsku.

0 0
možnosti
VP

Pane Řezník, Vámi jmenované státy obsahují jeden národ. V Německu jsou také spolkové země, ale je to jeden národ. Evropská identita není, nemůže být tedy nějaké sjednocení, které by přesahovalo míru samostatného rozhodování národů. Podívejte se na Španělsko. Baskové a Katalánci nechtějí být ve federaci se Španěly. Proč? Protože s nimi necítí identitu. Stejným způsobem by se rozpadala federální EU.

0 0
možnosti

Velmi dobré hodnocení.

Karma!

0 0
možnosti
Foto

Ale hlavně nesmí dovolit, aby demokraticky zvolené orgány předaly pravomoci EU, aby stále mohli rozhodovat občané, protože to je jediná záruka, že nedojde k diktatuře a cizí nadvládě

Zdroj: https://vlastimilpodracky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=644034

Myslíte si, že pokud v USA, Brazilíi a Rusku předaly demokraticky zvolené orgány pravomoci federálním orgánům, tak tam už je jenom diktatura a cizí nadvláda?

0 0
možnosti
VP

Ano pane Matuška. Ono už je to v názvu a v článku to také zmiňuji. Jsou to lidé, kteří nechtějí měnit svoje prostředí, mohou být nespokojeni se svým ekonomickým statusem, nikoliv ovšem se systémem. Mají odpovědnost za budoucnost svých dětí. Nežijí světovými problémy, ale domácími. Vědí, že na ně dopadne vždy všechno špatné, oni budou obtěžováni migranty, zatímco elit se to nedotkne.

0 0
možnosti
JM

Pane Podracký, mám k vám prosbu. mohl byste mi definovat/přiblížit pojem "lidový konzervativec"? Děkuji.

0 0
možnosti
VP

Já si myslím, že komentáře jsou podle toho, jak kdo chápe současné paradigma. Kdo žije v zaniklém pravolevém světě nebo v komunistické minulosti a současnost nechápe, vidí pořád komunisty a levičáky a pod. Beneš také bojoval minulou válku s Habsburky. V r. 1935 chtěli Rakušané povolat Habsburka a vytvořit nějakou konfederaci s Maďary a Československem proti Hitlerovi. Beneš to odmítl. Co bylo dál, víme.

1 0
možnosti
JL

Zajimave, ale zbytecne rozbory tech dvou kandidatu na prezidenta CR. Pro funkci, ktera nema zadnou moc, zadnou silu. Minule obdobi nam ukazalo co dovede "kecani" prezidenta do politickejho smeru republiky. Pridal se k dualu premiera a ministra financi. Vytvoril "triumvirat" a vsichni tri svymi vykriky ukazovaly trapnou situaci v politickem smeru CR. Nikdo mimo hranice republiky nas nebral vazne. (diktaty se jen hromadily).

Mozna ten podpis pod tou deklaraci je minus toho druheho kandidata v ocich volicu. Kdo vi?

Podle mne a to jsem jiz napsal pod jine clanky na toto thema, prezidensky post v CR dnes, je jen dobry pro obrazek na vladnich uradech a ve skolach. Kdyz k tomu pridate jeste kladeni vencu, tim si svoje povinosti prezidet splni. (humorne nadneseno) Na nic vice ta funkce nema ustavni silu. A to je velka skoda.

0 0
možnosti
VB

Že fašismus není nebezpečný si taky myslely naše elity a jak to dopadlo, tak samo jako dnešní islámská kolonizace, zase jako by se nic nedělo, a přitom nám tady díky islámské ideologii vzniká nová totalita v Evropě.Mrtví už jsou, teď se ještě omezit lidská práva, a potom?Nadvláda islámu = i konec té demokracie, kterou se dneska každý tak rád ohání.Musíme se spálit, aby se nám opět rozsvítilo?:-)

1 2
možnosti
PJ

P91e58t66r 93J63í63l71e31k

16. 1. 2018 17:47

Zeman žil 8 let mezi prostým lidem ve Veselí. Vytvářel v mediích aureolu dobrého souseda. Blížily se volby. Nenechá se nic náhodě. Do Veselí přijíždějí auta k doví odkud s lidmi, a na volební průkaz se tam vhazují hlasy Zemanovi.

Výsledek 44%, Nic moc, řeklo by se, že tam musí mít 99,99% !

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS