Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P50e86t53r 11H21a44n69n35i61g

29. 11. 2018 12:57

Vážený pane Podracký. Smekám před velice na emoce střídmým článkem. Je to navýsost slušné a rozumné hodnocení situace. Ve svém článku dáváte přednost výhodám pro celek - to jest pro občany ČR, před jednotlivostmi, které, ač ne vždy morální, nejsou pro celek a zemi důležité. Karma.

1 0
možnosti
JR

J40a47n 53R66i13c20h22t83e67r

27. 11. 2018 14:56

Vážený pane Podracký, evidentně jste si s blogem dal práci, takže se omlouvám, že se pokusím odpovědět jen v bodech:

ad 1) - argumentace prezidentskou demokracií je zcestná, u nás totiž máme demokracii zastupitelskou, nahlédněte do Ústavy. A co se týče diktatury - ta u nás samozřejmě není, ovšem pokud má premiér kolem sebe lidi, kteří jsou na něm existenčně závislí (často bývalí zaměstnanci), pak je to přece jen trochu jiné než v běžné demokratické straně

ad 2) - pokud byl agentem StB, nebylo to podstatné, dokud byl soukromá osoba. Umíte si představit, že by v čele např. Německa stál bývalý člen NSDAP?

ad (opět) 2) - co se týče kauzy Čapí hnízdo, řečeno už bylo vše. Šlo o klasický příklad obejití zákona převodem akcií společnosti na doručitele. Babišovy přísahy "na zdraví svých dětí", že netuší, komu firma patřila, jsou už jen třešničkou na dortu.

ad 3) - nejsem psychiatr a i kdyby, neměl jsem možnost pana Babiše ml. vyšetřit, nikdy bych si tedy netroufl tvrdit, jak je na tom zdravotně. Skutečností je, že jeho diagnózu stanovila dobrá známá pana Babiše st., jejíž manžel byl (jak jinak) jeho zaměstnancem. Ovšem proč bylo zveřejnění reportáže pozdrženo o měsíc, to už je jiná otázka.

ad4) - v tomto případě souhlasím - není zde nikdo, kdo by byl schopen sestavit vládu, vyjma p. Babiše. Nápad, že by vláda zůstala, jen by premiérem byl někdo jiný z ANO, je nesmyslný - nikdo z ANO by si něco takového nedovolil. V rámci státu p. Babiš diktátor není, ve své straně, pardon, hnutí, bezpochyby. Což ostatně dosvědčilo více bývalých členů.

Mimochodem, z čeho soudíte, že vláda nevládne špatně? Byrokracie roste, snižuje se počet živnostníků, zvyšuje se počet úředníků (to vše v přímém rozporu s programem ANO) a růst ekonomiky začal dávno před nástupem této vlády, to se neděje z roku na rok.

Co se týče vašich narážek na Pakt o migraci, to už je vyložený nesmysl - všechny bývalé vlády tvrdě držely neměnnou politiku vůči migrantům (resp. azylovou politiku obecně).

2 2
možnosti
JR

J77a42n 50R44i77c11h11t15e52r

27. 11. 2018 14:57

A na závěr, jen pro Vás, takovou perličku:

Andrej Babiš, Hospodářské noviny, 14. 1. 2013

„Zeman pro mě představuje pokračovatele Klausova kapitalistického mafianismu a korupce. Oproti tomu Schwarzenberg bude Čechy více spojovat, a ne rozdělovat.“

Andrej Babiš, Twitter, 21. 1. 2013:

„Prezident nemá vyvést zemi z krize, ale z blbé nálady, kterou lidi mají ze současných politiků. Proto budu volit Schwarzenberga.“

Andrej Babiš, 11. 1. 2018, irozhlas.cz, proč bude volit Zemana:

„Budu ho volit hlavně proto, že ho považuji za jednu z nejvýraznějších osobností od revoluce, za silnou osobnost, která polarizuje společnost, ale hlavně za člověka, který nekrade, za kterým jsou výsledky, drží slovo, jezdí mezi lidi do regionů. A na rozdíl od jiných politiků nežije z politiky, ale žije pro politiku.“

Tož asi tak. Hezký den;-)

2 1
možnosti
OM

Pokus o vyslovení nedůvěry vládě v parlamentu je standartní politický čin v každé demokratické zemi, svolání demonstrace v rámci platných zákonů je také normální v každé demokratické zemi. Chápu tohle se za komančů nesmělo, takže na to někdo není zvyklý.

To že je Babiš estebák bylo jedno když byl jenom "podnikatel", to byla jeho osobní hanba, ostatně takových kreatur je tady víc. Problém nastal, když vstoupil do politiky a začal svojí pokřivenou morálkou ovlivňovat život nás všech. Jestli tohle autorovi nevadí pak je něco špatně.:-)

2 1
možnosti
MR

Jen poznámka k té revoluci v Egyptě. Tam se skutečně po letech nadvlády armády uspořádaly volby, Vyhrálo muslimské bratrstvo, začla perzekuce žen, nemuslimů. Ženy například nemohou bez dovolení ani opustit dům natož jít volit něco jiného než muslimské bratrstvo. A armáda honem rychle brala moc zpět do svých rukou, než se středověk rozmohl naplno. Ostatně i ty islámské strany pak zpravidla tu demokracii, kterou se dostali k moci, v zápětí zrušiliy Tj demokracie super, ale ve státě s 60% islámu a více, je prostě nereálná!

2 0
možnosti
Foto

Neznám politika který by se vyrovnal v pracovním nasazení Babišovi. Není schopen ale uhlídat vše. Např. nákup 1400 vysílaček od USA za dvě miliardy. Jedna vychází skoro na jeden a půl mil. Asi budou celé ze zlata.

1 0
možnosti
PS

P10e53t71r 60S69k85á43c41e65l

25. 11. 2018 19:44

Název článku ve mě vyvolal nikým nezodpovězenou otázku, kdo a proč financoval červené karty (zelené nebyly), doručené do Brna v balíku, jehož štítek kdosi ofotil a na něm byla adresa jisté ambasády. Přeci ten snímek obíhal po internetu a co na to naše kontrarozvědka? Nebo se pletu...?

2 0
možnosti
VB

V64i14l84é52m 92B37a42r70á39k

27. 11. 2018 16:50

Pletete. Takových blbostí po internetu díky málo vzdělaným lidem koluje.

0 0
možnosti
JP

Nějak jste pozapomněl na etiku, morálku a právní povědomí. Pro rozvoj společnosti a existenci státu je to základ.Případ Čapí hnízdo je obyčejný primitivní podvod, který musí pochopit i hlupák. Babiš v něm použil jako bílé koně své děti, není na tom nic k vyšetřování. Nyní maří a blokuje vyšetřování, obě jeho děti náhle onemocněly a on troubí do světa detaily o jejich zdravotním stavu...On je hyena, ne novináři.

6 4
možnosti
SN

:-).....Pane Procházko, jste si jist, že to byl podvod udělaný před deseti roky, kdy to bylo schváleno všemi institucemi? Když je to tak jasné, proč už Babiš není za katrem?

3 0
možnosti
MM

Četl jsem kousek, ale jelikož mnoho blábolů zajícova smrt jsem přestal. Autor patrně chodil při snížených teplotách bez čepice nebo má monopolární chorobu.

4 13
možnosti
Foto

P86e72t21r 34H27a68n54n94i59g

29. 11. 2018 13:01

Máte číst celé a neblábolit sám, když nemáte trpělivost jako malé dítě! Článek je zasvěcený, vynikající a bez jakéhokoliv populismu!

0 0
možnosti
JB

J35a98n 50B89u19r49i19a83n

23. 11. 2018 7:04

Říkáte, že se rozhoduje ve volbách - jenže strany se nechovají tak, jak před volbami slibovali. Pokud si dobře vzpomínám, tak všechny současné parlamentní strany (až na ANO a KSČM) před volbami deklarovali, že je pro ně nepřijatelná vláda, ve které by zasedal trestně stíhaný člověk. A po volbách minimálně dvě strany otočili o 180 st.

Problém tedy je, že se strany chovají v rozporu se svými předvolebními deklaracemi a lidem se to pochopitelně nelíbí.

10 2
možnosti
VP

Tzv. demokratické strany se chytily do vlastní pasti. Vsadily před volbami všechno na antibabiš. Volby prohrály a tím vlastně: jednak nemají jiný program než antibabiš a nemohou jít s Babišem do vlády. Kdyby takto před volbami nepostupovaly, určitě by si našly důvod, aby do vlády šly.

3 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 949x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik