Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Začleňování do Evropy je stále stejně složité. Nejprve co to (politicky) je a není Evropa. Není to soubor rovnoprávných států nebo národů, nýbrž historické velmoci se nevzdávají odvěké nadřazenosti nad ostatními, které se snaží nadále udržovat v područí a ekonomicky drancovat a mít z toho prospěch. Dále je zásadní rozdíl, jak nás vidí Evropa a jak sami sebe vidíme my. My se vidíme jako vyspělou demokracii, neohrožující nikoho a usilující o mírové rovnoprávné soužití. Oni nás však vidí jako odvěký zdroj nesvárů a potíží v Evropě, např. usilující o nadvládu za Velkomoravské říše, odmítající křesťanství ze západu, zneužívající stavu ohrožení Evropy islámem a destability Evropy papežským schizmatem k vlastnímu posílení a obohacení (loupežné "spanilé jízdy" za Husitů) a tím k další destabilizaci Evropy. My jsme podle nás 300 let úpěli, zatímco ve skutečnosti proběhlo národní obrození a hospodářský a kulturní vzestup, zařazující nás po osamostatnění v r. 1918 na cca 9. místo na světě. Každé dějinné hnutí u nás je provázeno podvodem, v r. 1918 to byla lživá deklarace neexistujícího "československého národa" jako hlavního argumentu samostatnosti, ve skutečnosti prostředku bagatelizace obrovských národnostních menšin (což světu vysvětlil Hitler v Mnichově). Po válce podvod komunistů podporovaných SSSR, předstírajících demokracii a plánujících totalitu a ruském područí. V r.1968 podvod SSSR a části našich elit, prohlašujících okupaci za internacionální pomoc. A konečně v r. 1989 podvod V.. Havla a spol., kteří za našimi zády s pomocí hesla "nejsme jako oni" udrželi komunisty (v jiných stranách) a StB u moci. KSČM je jen strašákem v parlamentu za účelem podvodného předstírání, že komunisté již nejsou moci. A tak vidíme, jak komunisté budují kapitalismus a podle to to také vypadá. Evropa toho "bratrsky" využila k vydrancování a rozvratu naší ekonomiky a k nastolení nového područí, tentokrát pod pláštíkem (liberální) demokracie a tržní ekonomiky. Ta ekonomika je otrokářská.

0 2
možnosti

I37v61a63n 11H11r34d13i51n23a

16. 5. 2019 10:01

Vaši filozofickou debatu na nejvyšší úrovni shrnu do logického závěru.Spolek,ze kterého prozatím marně po referendu uniká jedna z nejsilnějších ekonomik Evropy,je brutálním kolonizačním nástrojem.Kdyby se Česko ihned připojilo k brexitu,nemuselo by se dnes podělaně krčit v koutě a čekat,kdy a jak ta agónie skončí.

0 1
možnosti

Vynikající rozbor situace,

která nás ohrožuje a které snad ubráníme.!!R^

0 2
možnosti

Ve svém příspěvku možná trochu jinými slovy popisujete to, co já chápu jako boj mezi demokracií a liberální demokracií.

Začnu slovem klasika, v tomto případě F.A.Hayeka, který ve své Cestě do otroctví píše: Nejúčinnějším způsobem, jak lidi přesvědčit o platnosti hodnot, jimž mají nově sloužit (tedy liberální demokracii), je vnutit jim představu, že jde ve skutečnosti o stejné hodnoty jako ty, v něž odjakživa věřili (demokracie). Lidé mají přenést svou loajalitu od starých bohů k novým pod záminkou, že noví bohové jsou ve skutečnosti tím, k čemu je jejich zdravý instinkt vždycky vedl. A nejefektivnější metodou, jak tohoto cíle dosáhnout, je používat stará slova v pozměněném významu. Jen málo rysů totalitních režimů je tak matoucích, jako naprosté překroucení jazyka, tedy změnu významu slov, kterými se ideály nových režimů vyjadřují.

EU se v současnosti prezentuje jako liberální demokracie (tedy nikoli demokracie bez přívlastků). Ve skutečnosti ale liberální demokracie není nic jiného než - dle F.A.Hayeka - novým náboženstvím, které nenápadně posunulo smysl slova "demokracie" na "liberální demokracii". Je to stejný fígl, jaký kdysi použili komunisté, kteří svůj režim začali též nenápadně nazývat "lidovou demokracií".

Liberální demokracie se tváří jako ten "nejlepší" systém, který tu je desetiletí či staletí. Opak je pravdou. Liberální demokracie je mezi námi pouze několik málo let, možná deset, možná patnáct. Důkazů je hodně. Stačí se podívat na Ústavu ČR - o liberální demokracii tam není ani zmínky, protože v té době ani neexistovala. Podívejte se na ODS, která se tak vehementně k "ideálům" liberální demokracie hlásí. Proč se nejmenuje OLDS, tedy občanská liberálně demokratická strana? Odpověď je jednoduchá - protože v době vzniku ODS liberální demokracie neexistovala. Liberální demokracie je novodobým náboženstvím, které má v sobě zakomponovánu celou řadu totalitně laděných prvků - potlačování svobody slova, cenzura, pronásledování ideových oponentů, kádrování, atd.

1 1
možnosti

Potom to není demokracie a tohoto slova se jen zneužívá, tak jak jej zneužívali komunisté. Taktéž slovo liberální není pro použití názvu pro totalitní režim vhodné, protože to znamená svobodu, ale svoboda je především svobodou volby, ale v totalitním režimu už volba není. Já ten režim nazývám univerzalismus, protože se snaží o vytvoření univerzálního člověka bez národa, domova, rodiny, bez jasného sexu a pohlaví.

0 2
možnosti

Švýcarsko je také složené ze čtyř nesourodých národů, a přesto jsou všichni Švýcaři.

2 0
možnosti
Foto

A dopěli k tomu jak? Přirozeným, možná po staletí dlouhým vývojem, nebo jim to nařídil někdo z kanceláře?

0 1
možnosti

Pane Podracky vy vzdy dokazete pobavit. Evropska Unie opravdu neni to, co vy si predstavujete.

Chtelo by to vyjet za hranice a porozhlednout se.

Evropska Unie neni, nikdy nebyla a pevne doufam ze nebude to, co vam o ni serviruji z Barandova ci pise rodinka Klausu.

4 0
možnosti
Foto

Představa pana Podrackého a jeho tvrzení, že věci mají jít přirozeným vývojem, je životaschopnému a funkčnímu celku rozhodně blíže než to, co plácají dohromady eurobyrokrati ve své centrále.

3 1
možnosti
Foto

J32a12k91u23b 80R36o44t23h

14. 5. 2019 14:06

Máte v textu jako premisy tolik historických nepřesností (zdráhám se napsat Lží), že pak musíte logicky dojít k mylnému závěru. Ale vzhledem k vaší odbočce k identitárnímu hnutí jistě fanoušky na různých obskurních seminácíčkovských webech, kam posléze zdejší články umísťujete, najdete. Otázka je, jestli zrovna o ně stojíte. :-/

6 0
možnosti

Neznervoznoval bych autora slovem "premisa"...

3 1
možnosti

Hnat svižnym krokem ??

0 0
možnosti
Foto

J38a79k25u28b 36R64o32t68h

14. 5. 2019 14:07

Autora? Tak přísný bych nebyl, třeba zdraví sousedy a mouchám křídla netrhal. :-/;-D

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS