Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

No - podílové fondy tady již desítky let existují. Znáte někoho, kdo na nich zbohatl?

Proč předpokládáte, že ty nově založené by na tom měly být lépe?

Je to naděje, vkládaná mnohými do investičních (kupónových) fondů. Žádná sláva (to nemám na mysli zločinné jednání Koženého a Vostrého).

0 0
možnosti
JP

Nechápu jak někdo může preferovat čínský vliv před tím německým.

1 1
možnosti
JM

To jste asi špatně četl. Nic takového není ale o diverzifikaci vlivů ano.

1 0
možnosti
SB

S tím odvodem prostředků do ciziny je to i formou fingovaných služeb, třeba poradců.

Když to přeženu, tak takový poradce prozradí, že ve v jednu odpoledne bývá větší světlo než v jednu v noci, a za tuhle odbornou radu si naúčtuje 500 EURO.

2 0
možnosti
JM

Ano, máte pravdu. Pak je to audit anebo právní pomoc. To dorazí letecky ansámbl například z Německa, ubytuje se v Intercontinentalu na účet auditované společnosti a po týdnu slavnostních snídaní, společenských obědů a večerních rautů vystaví obří fakturu například na Německý účet. Tato částka se zahrne do nákladů a tím odečte z daní. Taková daňová optimalizace. To Německo lze nahradit Rakouskem, Švédskem anebo Francií.

1 0
možnosti
JR

J20a69n 23R64á59ž

6. 4. 2020 14:12

Paní von der Leyen plácá sice často nesmysly, protože hospodářské politice nerozumí, ale z kruhů blízkých německé vládě už jsou slyšet názory, že stát musí převzít kontrolu nad strategickým oblastmi tamního hospodářství zejména energetickými podniky a vodárenskými společnostmi. Měli bychom o opatřeních podobného typu také uvažovat, aby nemohlo dojít k ohrožení základních funkcí státu.

1 0
možnosti
VH

Hmm - a jak by vypadalo to ohrožení státu energetickými společnosti v soukromých rukou?

0 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 22,09
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik