Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jednoznačně = Karma!R^

0 0
možnosti

Zdá se, že už jste dost starý na to, abyste věděl něco o tom, jak se SSSR paktoval s fašistickým Německem, jak se s ním rozdělil o Polsko, jak 30.listopadu 1939 napadl Finsko bez vyhlášení války, a jak v roce 1940 pod záštitou paktu Ribbentrop-Molotov zabral pobaltské státy. Historie nezačala až 21.června 1941.:-/Rv

5 1
možnosti

Paní Pantliková, vy taky.:-)

1 0
možnosti
JB

S tou Marií Terezií to je fakt "best off". Kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnat!

To jako fakt myslíte vážně?? Fakt "odstoupila" Slezsko? Nebyla náhodou Pruskem napadena? Neprohrála v souvislosti se Slezskem například nějakou válku nebo tak něco? Třeba ve svých 24 letech? A pokud bychom probírali ten její vztah k Čechům, nepodrazila ji náhodou nemalá část české šlechty, když uznala za českého krále Karla VII. Bavorského?

Vyhoďte svou učebnici dějepravy a pohrabejte se i v jiných zdrojích.

4 0
možnosti
MB

Unikátní výstavu šatů z natáčení filmu Marie Terezie II nově otevřeli na zámku ve Valticích. V expozici návštěvníci uvidí sedmadvacet rób. Nedražší, filmové šaty - stály 200.000 Kč ! K čemu ta osvěta ? Zcela vyhozené prachy ! ... :-)

1 0
možnosti
IZ

Děkuji za článek, který celkem výstižně vystihuje současné nálady nejen ve světě, ale hlavně u nás, v České republice.

Je jasné, že spoustě lidí, napojených ideově na současný antislovanismus, antičechismus, antičechoslovakismus a antirusismus nepůjde pod vousy a budou se rádoby odborně snažit vás dehonestovat, ale to je pro vás vlastně odměna, protože z jejich kvikotu poznáte, že máte pravdu.

1 2
možnosti
PB

Je hezké, že autor, ač píše nebetyčné hovadiny, má podle vás názor, a jeho oponenti, kteří na ty bláboly upozorňují, mají jen kvikot. Je to od vás takové upřímné, normalizační, ba až bolševicky dialektické.

1 1
možnosti
Foto

Charakterizuje-li někdo Beneše jako fašistu a rasistu, má to svou logiku v tom, že obě ideologie jsou dnes charakterizovány jako levicové. Za první republiky byl za fašistu pokládán Stříbrný, hlasitý odpůrce Beneše.

Jinak dle zpráv tehdejšího britské velvyslanectví se Československo chovalo vůči českým Němcům hodně macešsky.

0 2
možnosti
PB

Na to, že se snažíte ostatní poučovat o historii, v ní sám pozoruhodně tápete.

6 2
možnosti
PK

Beneš kontraverzní, ale jaké byly jiné varianty, jiné "osoby a obsazení", jiný Beneš? Jen nadvláda Luftwaffe a pátá kolona by nás brzy přinutila ke kapitulaci. A nikdo by nepřišel na pomoc ... A mnozí z nás by se ani nenarodili ...

2 1
možnosti
Foto

začalo ko Koněvem, pokračuje to Benešem a neskončí to dříve, dokud nebudou všude stát lavičky vÁclava Havla. Karma R^

0 3
možnosti
Foto

Proč nás musíte neustále přesvědčovat úrovni svého IQ? Slovy klasika :Čím větší stalinista, tím větší inženýr":-)

3 1
možnosti
MB

E. Beneš, je bezkonkurenčně nejvíce kontraverzní postava Hradu. Porodník a hrobař republiky. Určitě je možno vycházet z jeho Mnichovského traumatu, kombinovaným s nemocí. Nicméně dopady katastrofální ! Zničení Bati - (bez možností se obhajovat), kopání do nebohého E. Háchy, uvedení K. Gottwalda na taneční parket ! Dekrety o beztrestnosti zločinů - prováděné již v době míru ! Je neuvěřitelné, že tolik let po jeho úmrtí, nad ČR stále více doutná reálná hrozba sankcí ! - Soudní spor = Lichtenštejnové ! Posíleni, prvními, vyhranými spory s ČR - Vaduz své nároky předal mezinárodního soudu ... !

Pobavilo mne - Vaše - "Marii Teresii, pro kterou byla česká koruna šaškovskou čepicí a která odstoupila Prusku Slezsko a tím ochudila české království o jeho území".Zajímavé hodnocení panovnice, kterou osobně řadím hned za Karla IV ! Jistě, jako mladé ji asi byla dlouhá chvíle. Z nudy tedy Slezsko předala Prusům ! Pokud knížecí rod Lichtenštejnů uspěje - Opět naše království přijde o území ! Vypadá to na polovinu Moravy ! Můžeme na Edvarda Beneše, opět - Vděčně vzpomínat ... :-)

8 0
možnosti
Foto

V roce 1947 proběhl s Baťou v jeho nepřítomnosti řádný soud, ale dle tehdejších zpráv v tisku, které přínášely svědecké výpovědi, které dodnes nebyly vyvráceny.

0 1
možnosti
OU
Foto

To byste se divil, jak dobrý politický stratég to byl. Jak chcete bránit republiku se zátěží zastřelení stovek německých žen, dětí i mužů na jaře 1919 ? Kytičky na jejich hroby tu republiku naprosto rozvrátily.

0 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 22,09
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik