Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Vaše azimuty si můžete v klidu nacpat do éé kapsy, a to hned, jakmile vám z východu místo obchodníků začnou posílat střílející vojáky. Putinovo Rusko už je na tom tak blbě, že vyváží jen suroviny, zbraně a válku.

2 0
možnosti
VP

To není pravda. To bývalo. Dnes má vyspělé technologie a právě ony politické zásahy, aby je sem neprodávalo, ukazují, že jsou lepší než západní firmy. Západ už se dostává stále více vzhledem k Číně a Rusku do situace méně schopného a stále více musí používat sankce, aby vůbec udržel trhy.

0 0
možnosti
JP

Když se nehodí na rovinu říci, že nechci být součástí Západu, ale chci směřovat k diktátorskému a oligarchickému Východu, tak se to balamutí jakousi politikou všech azimutů či východním partnerstvím a podobnými nesmysly, které nám nikdy nic nepřinesly. Zeman a jeho parta starých bolševiků nás vrací do doby "normalizace", kdy prospěchářství převládá nad zásadovostí. Pod rouškou pochybného ekonomického prospěchu plní hlavní úkol - rozvrátit nebo alespoň oslabit EU a obnovit bývalé sovětské impérium.

0 0
možnosti
VP

Typický vazal Procházka, kterému se nehodí, aby někdo narušil jeho vazalské sladké sny o neuvěřitelně hodném a morálním Západu. Ale svět se změnil. Západ je globalistický a úpadkový. Biden není Wilson nebo Roosevelt.

0 1
možnosti
JH

Pro mě je základní rozdíl pohledu v předpokládaném politickém vývoji v jednotlivých zemích. V Japonsku, Korei, Francii nebo USA se např. při úmrtí prezidenta vyhlásí volby a zvolí další nebo volby vyhraje sice jiná strana, ale základní směřování systémů zústáva v podstatě stejné. Ale v Rusku toto neplatí a to, že ruský dodavatel je v podstatě státní, pochyby ještě zvyšuje. Nikdo netuší, co se stane v případě např. Putinovy smrti.

0 0
možnosti
VP

Pochyby jsou vždycky. I když si zase myslím, že státní podnik stát podrží. Soukromá firma nemá šanci.

0 0
možnosti
RS

Zasloužená karma, víc nebudu komentovat, protože supi se už slétli.

2 1
možnosti
VV

Ano, prave jeden pristal. ;-D

2 1
možnosti
Foto

No, zaměňovat obchodní praktiky a strategie za tous azimuts a tento propagovat jako ideální směr pokroku snad nechci ani komentovat. Protože, když tvrdíte, že až po převratu začali být lidé egoističtí s oslabenou sociocentrickou vazbou, jste přinejmenším navedený a mimo oblast mých zájmů.

4 2
možnosti
MK

Politika všech azimutů je nerealizovatelná. Je to totéž, jako kdybyste chtěl být s každým zadobře ať to stojí, co to stojí. Vždy to nakonec budete vy, kdo na takový nesmysl doplatí.

5 1
možnosti
Foto

Která orientace je lepší, slouží příklad vývoje Západního a Východního Německa po válce. A posléze rozdíl ve vývoji států EHS a RVHP.

Politika všech azimutů - aneb kam vítr tam plášť?

Rv

7 1
možnosti
Foto

Pardon, pane Macku, měl jsem napsat kam vítr, tam kolotoč. ;-D

3 0
možnosti
VV

Pane Podracky nakous jste tu Jugoslavii. Dovolte abych napsal co jsem zazil na jare 1980. Mel jsem spolupracovnici snad Chorvatku a rano prisla cela ubrecena do prace. Na otazku co se deje rikala ze umrel Tito. A na muj udiveny pohled mi rekla ze bude obcanska valka. A mela pravdu. On totiz dokazal ty narody sjednotit. A dodnes verim, ze kdyby se soveti odvazili na toho krvaveho psa, se zlou by se potazali.

3 0
možnosti
PK

Pokud jde o vnitřní politiku - tak Tito byl v podstatě diktátor. Moc demokracie tam nebylo, ale byl to asi jediný způsob jak mnohonárodní stát udržet. Samozřejmě neměl pro lidi práci - tak je ve velkém pouštěl do "NSR", Rakouska.

0 0
možnosti
JT

J31i63r70i 16T38i42c58h83y

2. 5. 2021 15:19

V podstate souhlas, jen bych ten prispevek zkratil.

Otazka vasalstvi se tahne celou ceskou historii, Dlouhou dobu to byla podrizenost nemeckemu nebo rakouskemu cisari, pak prislo obdobi ruskeho "cara". Kdykoli se cesky vedouci politik snazi o nezavislou roli, opozice ho hned napada, bud je rusofil, nebo germanofil. Prilis mnoho nasich politiku neni schopno zaujmout nezavislou pozici.

3 4
možnosti
Foto

Viz bajku o oslíku a dvou kupkách sena. ;-D

6 1
možnosti
MB

Komunisté nás dovedli do stavu, kdy nás svět 41 let nepotřeboval. Úvaha o diverzifikaci trhů, je nepochybně správná. Pokoušely se všechny vlády od r. 1989. I obrovský problém, jak fabriky inovovat bez kapitálu ? Tedy příliv, s upřednostněním - zaměstnanosti ! Přineslo to klady i zápory zároveň.

Určitě je dobré usilovat i o ruský trh. Ruku na srdce - co nám v tom brání ? Navštěvujme se, obchodujme, kulturně obohacujme, je to normální ! Nenormální ovšem, je, že oni se tomu brání ! Nedodržováním Dohod na sebe uvalují sankce ! Pokračují v agresivní politice. Teroristická komanda výbuchů ! Je sranda, když :

Babiš-Hamáček má 1 verzi. Zeman zase 2. Benešová zase už vidí nejméně 3 ! Samo Rusko v tom má jasno ! ČR je nepřítelem, na seznam s touto ! Jak s nimi máme obchodovat ? ... :-)

4 1
možnosti
VP

S těmi akcemi proti Rusku bych byl opatrný. Všechno to jsou spíše smyšlenky, které neodpovídají staré otázce římského práva - v čí prospěch? Všechny jsou nepravděpodobné a jsou určeny pro propagandu. Domněnky se vydávají za fakta.

2 1
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 22,09
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik