Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J41a62n 27M61a88r72e88k

6. 11. 2021 17:42

Je zajímavé. že posledních pár desetiletí žijeme v samých 'post...' Nejprve jsme byli v Postkomunismu, pak jsme byli v Postmoderně. ted jsme (dle pana Podrackého v Postliberalismu, za deset let zřejmě budeme zase v nějakém jiném (postu...' proč to tak nálepkovat? proč si zkrátka nepřiznáme, že si s dnešním stavem civilizace nevíme rady a pak nebude třeba sáhodlouhých úvah o všelijakých 'post..', které stejně nic nevysvětlují.

1 0
možnosti
VV

Ano, verim ze za par let, mozna i mesicu budeme zit postcovidismu.

0 0
možnosti
JL

Vazeny pane Vlastimile Podracký. Zachranou spolecnosti je pozvani obcanu na ziskani casti tech vasich bilionu z tech globalistickych podniku. Ne prerozdelovanim pomoci diktatu, ale programem investic maleho kapitalisty. Hovorim z vlastni zkusenosti a citim se dobre.

Ukazuje se, ze vase mysleni vychazi bez znalosti dnesniho trzniho hospodarstvi. Podniky jsou vedeny skupinou technologu, financniku a take ekonomu. Jsou voleni do svych funkci systemem rozdilnym pro kazdy podnik. Podnik sam je rozdelen do mnozstvi akcii a hierarchida je stanovena podle mnozstvi vlastnenych akcii. Sbor nejvetsich vlastniku rozhoduje o cele cinnosti podniku. Rocni zmeny v cinnosti podniku se stavaji setkanim, kde kazdy vlastnik akcii se muze ucastnit a volit. Pocet akcii vlastnika vytvari silu jeho hlasu. Volba muze byt i pomoci posty.

Prispevek pana Libenskeho muze byt splnen, kdyz majitele akcii (vetsina) podpori tento krok. Take CEO teto spolecnosti ma pravo k tomuto kroku, ale musi obhajit pozdeji tento krok.

0 0
možnosti
JR

J17a95n 71R74á93ž

6. 11. 2021 16:42

Spojovat systém, který se zavádí v tak zvaných západních zemích , s myšlenkami von Hayeka, hodně o autorovi vypovídá.

0 0
možnosti
JL

Díky za zajímavý příspěvek, asi každého zajímá, co ho čeká. Nedávno jsem přemýšlel o systému, v němž žije Evropa, a navrhl bych jednoduché, minimalistické řešení: OK, ať si tedy velké firmy vydělávají ty své biliony dolarů, ale v každém státu se to musí ošetřit humanitárně, aby nikdo nemusel žít na ulici, měl na laciný byt a na přežití sebe a svých dětí. Kupodivu taková elementární záležitost jedince a jeho přežití, čili tzv.sociální stát, se zdá být velkým politicko-ekonomickým problémem...všude samá věda, samé zdokonalování čehokoliv a neumíme řešit elementární věc.

0 0
možnosti
JR

J58a52n 54R32á80ž

6. 11. 2021 16:54

Fungování sociálního státu je založeno na zásadě, že stát má a musí pomáhat jen(!) tomu, kdo se o sebe objektivně nemůže postarat sám.

Jestliže někdo razí myšlenku, že stát musí pomáhat každému k dosažení jakéhosi standardu životní úrovně, už nemluví o sociálním, ale o socialistickém státu.

1 0
možnosti
Foto

RvRvRv Pokud jsem četl Hayeka, tak výchozíí ideou neoliberalismu je pojem svobody. Ten je klíčový a je jeho základním stavebním kamenem. Centrální entitou je potom jedinec a svoboda jeho neoddělitelným atributem .Nejpodstatnější z těchto myšlenek je snižování účasti státu na chodu ekonomiky, čehož chtějí zastánci tohoto směru dosáhnout prostřednictvím privatizace, deregulace ekonomiky, strohostí státního aparátu a sociálního státu, volným trhem, snižováním daní a státních výdajů s cílem posílit roli soukromého sektoru jak v ekonomice, tak celkově ve společnosti.

1 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 22,09
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik