Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J77a13n 52Z92i32e27g24l14e97r

23. 11. 2021 14:49

Před čtyřmi lety vyhrálo volby hnutí ANO. Jedno vím bezpečně, určitě jsem takto nevyváděl, jako nyní babišovci.

2 0
možnosti

P57e81t28r 43B96u86r19i37a30n

23. 11. 2021 15:21

A bylo téměř 400 000 propadlých hlasů, o kterých autor tvrdí, že se tím nerespektuje vůle voličů.

Ale zase na druhou stranu je jeden z mála z tábora poražených, který přiznává, že opoziční strany měly a mají své vlastní programy.

Je to osvěžující změna po té přehršly blábolů o tom, že opozice nemá mimo antibabiš vůbec žádná jiný program.

0 0
možnosti

P41e50t13r 64B96u25r13i44a94n

23. 11. 2021 14:02

Klasická demagogie smíchaná se vztekem a plačtivými nářky nad prohranými volbami.

Koalice jsou označovány jako diktát. Vy jste je zřejmě nevolil. Potom je opravdu dojemná vaše péče o voliče jiných stran.

Propadlé hlasy jsou vydávány za symbol diktatury opozice. Můžete mi prosím sdělit, jak koalice mohly ovlivnit to, že přes milión mantáků volilo nevolitelné strany, které nepřelezly přes 5% klauzuli? A není vám divné, že i v jiných volbách také propadlo statisíce hlasů a nic nedemokratického na tom nebylo? (srovnatelně např. v r. 2010 také cca milion hlasů).

2 0
možnosti

Já ve svém článku nekritizuje 5% hranici. Jenže, kdo zastupuje ty voliče, jejichž strany propadly. pokud by to bylo jen málo, nevadí. Ale ono je to přes milion. Nemají nikoho ani příbuzného v parlamentu. Babiš je nezastupuje. Okamura?

0 0
možnosti

Ha,ha...Mám radost jak se durdíte, když ten Váš estebácký mafián Babiš nevyhrál a možná skončí po zásluze ve vězení. Koalice byly vytvořeny před volbami, vše bylo transparentní, bylo i jasně sdělováno, kdo s kým půjde či nepůjde do vlády. A voliči rozhodli.

2 0
možnosti

Nemístné srovnání s Národní frontou, diktát KSČ zněl, půjdete s námi, nebo do uranového dolu a tak se stalo, vraždění odpůrců, včetně justičních zločinů, byla krvavá ukázka převzetí a udržení moci.

Tohle samozřejmě v dnešní době neexistuje a já vždy odsuzuji podobná srovnávání s totalitou (nacistickou i komunistickou), srovnávání není možné.

Současné koalice naopak jasně už před volbami řekli co budou po volbách dělat a s kým to budou dělat. To je naprosto nejrovnější chování vůči voličům, které u nás kdy bylo.

Kolik lidí by asi nevolilo ANO pokud by předem otevřeně přiznali, že budou vládnout s komunisty a SPD.

Náš systém parlamentní demokracie předpokládá koaliční vládnutí, to totiž výrazně omezuje extrémní vybočení od normálu a totalitní choutky různých mocichtivých asociálů. Pokud se vše dozví volič ještě před volbami, pak má výrazně lepší přehled o možné budoucí politice.

5 1
možnosti

Národní fronta byla založena po válce. To ještě KSČ nevládla a diktát nevyvíjela. Ale vyhrála volby v r. 1946 právě díky NF.

0 1
možnosti

Perfektně vystiženo. Jasná karma. R^

2 3
možnosti

J50a48n 11D52o63u15š60e44k

22. 11. 2021 17:31

Pro mě je to takové klasické ohýbání které demokracie ještě snese ale rozhodně nečiní čest ohýbačům.

4 1
možnosti

J42a11n 82R76á52ž

22. 11. 2021 16:57

To, že se do Snemovny nedostala Přísaha, KSČM, či ČSSD nebo Trikolóra, mi vrásky na čele nedělá, ale přímo mne rozčiluje, že standardní volič ODS buď k volbám nešel nebo zprostředkovaně musel se svým favoritem také volit podrazácké strany TOP09 (ta by zcela jistě na 5% nedosáhla neb trik s výpadkem proudu opakovat nelze) a KDU/ČSL, která by o současných 23 poslancích mohla jen snít.

7 1
možnosti
Foto

Kdežto standardní volič TOP 09 se zase musel smířit s tím, že se do sněmovny opět dostanou různá podvodná individua z ODS. ;-D

4 0
možnosti

Zajimavy postreh, pane Vlastimile Podracký. Stejny pohled na politickou "KOALICI" mam i ja. Od okamziku, kdy jsem precetl nasi Ustavu.

Je az zarazejici cinost obcanu pri volbach. Strany prichazeji se svymi programy a ty obcany jako by nevnimaly. Nejdulezitejsi papir pred volbou. Vsechny sliby, vsechna prace a vsechno umeni kterekoliv strany. Po volbach tento papir je hozen do kose a pomoci te KOAL:ICE se vytvori novy, takovy, ktery obcane nikde nevideli a hlavne, nikde nemeli moznost ani diskutovat natoz i schvalit. Uzasne demokraticke.

V minulosti to jeden pan udelal take a jeho partner v koalici mu to podtvrdil. Podvrh proti obcanum byl ucinen a stal mnoho. Myslite, ze se to u nas nemuze stat? Moznost je zde stejna jako za dob toho pana v jine zemi ze stejnou ustavni cestou.

Mnozi mavnou rukou a maji aspon tema po volbach, na kterem se "vydovadi" svoji kritikou. Posledni koalice na kterou jsme cekaly pres pul roku, nam ukazala vse, co je na tomto systemu spatne. Nemam vsak duveru k zlepseni v blizske budoucnosti.

To je ten muj zaver pane Vlastimile Podrasky. Nic noveho.

2 0
možnosti

Dopadlo to tak, jak to dopadlo, ale nepamatuji se, pane Podracký, na Vaše demokraticko/morální výhrady k tomu, když pan Zeman po druhých vítězných vobách adresoval voličům svého protikandidáta, kromě toho jásavého, že od teď nebude žádná jeho prohra, demokraticky zářný vzkaz "od teď už jen můžete jen držet ústa!"!! A co takhle aby se Fiala přidržel Zemanova zářného vzoru a zažaloval ho, v případě veta ministerského kandidáta, u Ústavního soudu?! Éééé, budete opět ječet o demokracii jako podřezávané podsvinče? A co vaše Babišovsko/Okamurovské kecy o pravé demokracii na právo zvolení šéfa největší opoziční strany za šéfa Sněmovny - když Fialu jste minule zvolili až na třetí - sic - pokus jen za místopředsedu! Táhněte Vy, aji Vaši souběžníci, do pihele nejčernější, až se tam naučíte demokratickým moresům, vraťte se zpět, budete vítáni! ;-)https://www.seznamzpravy.cz/clanek/glosa-at-fiala-zazaluje-zemana-jako-zeman-havla-181152

7 11
možnosti

Milí minusující spoluobčané, pravda, jak známo vyděsí a těžko se vyvrací ... ale alespoň polemizující argumenty nemáte, srabíci, žádné? ;-)

3 3
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 22,09
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik