Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rusácké řádění na Ukrajině a masakrování civilistů nepřekvapuje. Jestliže Rusko běžně používá mučení a dokonce i vražděni při vyšetřování, obviněných, tak se jeho násilnostem nelze divit.

3 0
možnosti

Žádný režim, ani ten, který k vládnutí používá nedemokratických metod, nebude v informačně otevřeném světě zbytečně vraždit civilisty. Ani těch 2,5 tisíce zavražděných při bombardování Jugoslávie, ani ty děti ve školce v Gaze, nebyli záměrně vraždění civilisté. Na Ukrajině takové vraždění dělá jen větší odpor obyvatelstva. Proto nevěřím, že to Putin cíleně dělá. Nedává to logiku. naopak dává logiku, že pluk AZOV používá v Mariopolu ruské obyvatelstvo jako živé štíty. Přece proboha, kdo má mozek v hlavě, neuvěří tomu, že Doněčtí vojáci by vraždili svoje vlastní civilisty ve svém vlastním městě. Ale přesto to říkám jako názor. Nemám informace tak jako je nemá nikdo tady.

0 1
možnosti
Foto

Pane Podracký, několik komentátorů, včetně mne, Vás požádalo, abyste to, co uvádíte, dokázal ověřitelnými odkazy na Vaše zdroje. Zatím jste to neudělal. Takže buď záměrně lžete, nebo jste informován z podezřelých zdrojů.

Například Váše informace o ochuzeném uranu. To musíte mít z Aeronetu. Aspoň kdybyste si o tom něco přečetl:

https://www.valka.cz/883-Pouziti-ochuzeneho-uranu-v-podkaliberni-munici

Ono vše, co píšete, spíš vypadá, že je to někde tam vlevo dole.

FUJ! Rv

2 0
možnosti

V čem třeba lžu? Vy přece také nedokumentujete každé slovo. Navíc já tvrdím, že tyto zprávy používám jako argumenty se stejnou platností jako zprávy z ČT. Vy věříte ČT jako slovu Božímu? Vždyť ani oni to nedokumentují. Já nevěřím aeronetu. Uvažuji vlastní logikou. Nebo snad věříte Zeleňskému? Zeleňský je lhář. Slíbil před volbami, že se domluví s Ruskem a splní Minské dohody. Podvedl celý národ. Lidé na východě Ukrajiny ho volili a on je zato začal odstřelovat. Pro Vás je to pánbůh?

1 5
možnosti

To se dá komentovat jen slovy Simony Stašové z filmu Pelíšky:

"Tolik práce a přitom taková blbost".:-)

3 0
možnosti
Foto

Vietnamská válka je i dnes u nás neznámý konflikt. V letech socialismu nám byla vietnamská válka předkládána jako příklad americké imperialistické agrese, která byla spravedlivě potrestána vietnamským lidem, samozřejmě vedeným komunistickou stranou. Američané se ale nesnažili získat nové území, pouze zabránit rozšíření komunismu na celou Indočínu.Během roku 1956 se na území Jižního Vietnamu objevily skupiny komunistických guerill - pozdější Viet Cong. Objevili se na pokyn SSSR s cílem spojit Jižní a Severní Vietnam v jeden komunistický. Tito partyzáni začali podnikat útoky na vojenské i civilní cíle a zahájili kampaň zastrašování obyvatelstva k vraždám civilního obyvatestva, zapalování úrody. Do Severního Vietnamu proudilo z ČLR a SSSR stále více zbraní. Ho Či Minh se chystal k tažení na jih a Viet Cong mu měl vytvořit podmínky k převzetí moci.V únoru 1962 na základě smlouvy dorazili do Vietnamu Zelené barety z 5.skupiny Sil zvláštního určení (5.SFGA), kteří začali výcvik ve vedení partyzánské války a prováděli výcvik horských kmenů. Na závěr Naplam na děti svrhlo letadlo pilotovaní pilotem Jižního Vietnamu. Zasažení holčička byla okamžitě odvezena do USA, kdy ji byla poskytnuta špičková lékařská pomoc. Dnes žije v USA a nemůže si život v USA vynachválit. Byl i u nás v televizi.

7 1
možnosti
Foto

Národ, který se oněmi svrchu řečenými zásadami bude řídit, upadne již během jedné generace do stavu naprosté zhovadilosti..." Tato slova napsal František Palacký v brožurce Doslov k Radhostu na adresu Komunistického manifestu Marxe a Engelse. Historický vývoj mu dal za pravdu.

5 0
možnosti
Foto

Pane autore, něco jsem k Vašemu článku napsal na Neviditelném psu. Jinak Rv

4 1
možnosti
Foto

Vytisko, tak uveďte, co je podle Vás špatně. :-P

0 0
možnosti

V něčem smutně pravdivé.

6 3
možnosti

Vypadá to jako taková sranda, trochu zrelativizujeme krvavou komunistickou totalitu, kde život váš, celé rodiny a okolí visel na jednom lusknutí prstů nestudovaného pitomce, zato dělnického původu. Ubývá lidí co podávají konkrétní svědectví o zvěrstvech komunistů, tak to básnění o hodných (ne tak zlých) komunistech se postupně cíleně nafukuje.

K tomu se mírně nebo raději více nadsadí rozhodování v Evropských institucích a postaví se to do jedné řady. V těch Evropských institucích mají zastoupení všichni i ti skalní komunisti, i ti extrémní pravičáci, oboje paradoxně spolupracují a stejně nemohou nikdy mít většinu. Co mohou je extrémně vyřvávat cosi o komunistech, nebo o nacistech podle vyznání.

Obě extrémní frakce obhajují Putina a jeho krvavou agresi, jaksi toho Putina chápou, no ano, jejich ideologie nemá ke krvi daleko.

Takže jen je třeba udržet se v klidu, nenechat se vtáhnout do emočního ringu, nic jiného tito extrémisté v demokracii ani nemají jen manipulují s emocemi. Nemám obavy o Evropu, pokud bude funkční demokracie, budou i extrémisté v koutech a občas vyprodukují podobný pamflet, který se skutečností nemá nic společného, jen hraje na emoce.

15 2
možnosti

Pane Kučera, nevím o čem píšete. Já jsem komunistický režim prožil od začátku do konce. Dnes si připadám jako v r. 1948 těsně před únorem.

5 4
možnosti

Doménou fašizujících tendencí je současné putinovské Rusko, viz vraždy politických oponentů a novinářů, neexistence nezávislé justice, brutální perzekuce opozice atd. .

14 2
možnosti

Vy pane Ziegler víte, jak to skutečně je? Byl Navalný skutečně otráven, nebo je to zpravodajská hra CIA? Sám příběh nedává smysl. U Skripala totéž. Vrbětice se náhle vynořily, když Bellicamet, jakási soukromá organizace podstrčila nějaké fotky. Samotný akt i tak nebyl prokázán. Nezapomeňte, že USA vyhlásily už před deseti lety informační válku Rusku a vložily do toho velké peníze. To znamená, že už se nehledá pravda, ale musí se štvát.

4 3
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 949x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik