Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Není to čtení pro každého, ale rozhodně stojí za pozornost. Ať se každý čtenář zamyslí, kde vidí sám sebe. Nejsem Evropan. Jsem národností Čech občan České republiky a Slávista. Preferuji býti raději zdravý než nemocný a raději být bohatý než chudý. A košile mi je bližší než kabát. V neposlední řadě chci mír a nikoli válku

0 0
možnosti
JP

Britové a Francouzi to viděli také tak v roce 1938.

0 0
možnosti
JP

Žvanění a.....očekávatelný závěr - sankce proti Rusku nejsou v našem národním zájmu, protože nás také poškozují...Nepochybuji o tom, že by bloger vítal u nás Putinova vojska květinami. Ten tzv. patriotismus je obyčejný nacionalismus, který byl příčinou zatím nejhroznější války v historii lidstva. Tehdy to byl Hitler, nyní je největším nacionalistou Putin, který prohlašuje, že nějaký národ nemá právo na existenci a zabírá cizí území. Straší jadernými zbraněmi a hovoří o novém světovém řádu...Ten ruský (sovětský) řád pamatuji, byla to bída, nesvoboda, útlak, zaostávání za světem a nakonec zhroucení tohoto systému na celém světě. Než hloupý nacionalismus (patriotismus) je třeba hájit obecnější principy - svobodu, demokracii a právo. On ten "patriotismus" je Putinovým nástrojem k prosazování jeho imperiálních zájmů.

2 0
možnosti
Foto

Mám jinou otázku: Proč ten údajný současný aktivismus nějak pojmenovávat?

0 0
možnosti
Foto

P63e82t93r 89H46a20n22n17i55g

20. 12. 2022 21:10

Naprosto vynikající posouzení situace. Pan Podracký je mezinárodně uznávaný filozof takové velikosti, jako byl Jan Patočka. J8 jsem se o jeho existenci dozvěděl až ze Švédska od jednoho velkého českého vlastence. Škoda jen, že nikdo na jeho filozofii nenaváže, protože nikdo o to nemá zájem a je to pro pochopení lidí velmi komplikované. Ale tehdy na Patočku navázal Havel, který to převedl do řeči srozumitelné pro lidi. A navíc mezinárodní společenství mělo tehdy zájem na disidentech, kteří vlastně připravovali půdu pro rok 1989. A nikdo takový neexistuje, protože zájem mezinárodního společenství je nyní zaměřen právě na rozbití toho, za co tehdy Patočka a ostatně i Havel bojoval. To jest za svobodu. Ta ovšem nyní není to, co by bylo cílem.

1 1
možnosti
NP

pane Hanigu, jak se vůbec opovažujete přirovnávat autra článku, který píše na řadě dezinformačních webů a jehož jedným světlým bodem o který se nijak nezasloužil je, že byl synem legionáře, k takovému člověku, jako byl Jan Patočka.

Chartista ,člověk s výrazným občanským a mravním charakterem, kterého umučila STB. A ještě si dovolíte napsat,že svobodu, za kterou bojoval i Havel, se teď snaží rozbít nějaké "mezinárodní společenství" .

VH je ten,diky němuž teď tady můžete beztrestně psát svoje bezostyšné lži.

Pište dál, je potřeba si připomínat, že je stále s námi to dobré i zlé.

Za svůj komentář zasluhujete hluboké opovržení.Rv

Autorovi za veškerou tvorbu posílám velkou antikarmu Rv

1 1
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 949x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik