Diskuse

Kdo nechce mír

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zběžně jsem to pročetl, dost dlouhé, místy sofistické. Já teda nejsem na nějaký moc velký přemýšlení o věcech, o kterých nevím nic (např. co se odehrává v hlavě ukrajinského a ruského "národa"). Zato si dokážu zapamatovat, co kdo říká. A všímat si toho, proč to říká. Třeba že je nutné dobít zpět pozice v Evropě, které na sklonku 20. století ztratili. A tím je to jednoznačné - Rusko je v křeči, hlavně demografické a mocenské, pokusí se z té křeče tzv. "vyexpandovat" - no a jediná opravdu hodnotná území pro jejich expanzi jsou na západ od nich. Kdysi už to Rusové drželi, i velké území kolem Berlína, východní Německo se to jmenovalo. Jasně, někdo si řekne, k čemu velkému a přebohatému Rusku budou zemičky, jako je Slovensko, ČR, Maďarsko, Rakousko, i to Polsko či Pobaltí... Nač by jim to bylo. Ale tuhle jsem četl že Rusko (tzv. "největší benzinová pumpa světa") má jenom cca 6x větší HDP než my a 2,5x větší než třeba Polsko. Krátce, když se to posečítá, tak jimi obmyšlený region ležící na západ od Ruska jej v produkci převyšuje... a ještě Rusko z valné části živí tím, že nakupuje produkci jejich paliv. Chápu, že se Rusové cítí méněcenní - bývalí vazalové a jsou bohatší než oni, přitom se ta jejich země zdají být tak chudé, na cokoliv. Vůbec se nedivím, že si to s námi chtějí vyřídit, a "vykázat" nám místo. Takže, za mne dobře, že se jim ta Ukrajina postavila do cesty. Lidi jako pan Babiš by Rusáky fakt nezastavili, Ukrajincům se to (možná) podaří.

0 0
možnosti

Autor se mýlí v pár detailech. A) nejde o provládní nebo protivládní tábor. Já naši vládu opravdu nemusím, ale to mi nijak nebrání podporovat Ukrajinu v boji o život. Což je detail B). Bez ohledu na to, co si kdo vyčetl, nebo mu někdo někde sdělil, zaútočil stát Ruská federace na stát Ukrajina. Ruská armáda zabíjí na Ukrajině etnické Rusy i etnické Ukrajince, a ostatně kohokoliv potká, bez ohledu na to jak se ten člověk cítí, jak mluví a komu fandí. Detail C) deklarace za mír, která neříká jak si ten mír představuje, je prázdné žvanění. V tom lepším případě. Můj osobní názor je, že nejvíc ze všeho je ta petice vyjádřením vlastního strachu, zbabělosti a pohodlnosti petentů. Nic proti tomu, ba naopak. Je dobře že se vyjádřili. A bude také dobře, pokud se ukáže, jak mizivou podporu tenhle postoj má.

3 1
možnosti

Krásné řeči o míru, ale fakta jsou jiná. Mnoho tisíc mrtvých jen proto, že se Rusko roztahuje tak, jako v celé jeho historii a dělá si nárok na cizí území. Práva menšinám ano, ale pokud slouží jako pátá kolona či trojský kůň sousední velmoci, která se chce roztahovat a nerespektuje žádné právo a podepsané dohody, lze to těžko provést a akceptovat. Pokud Putina nezastaví na Ukrajině, budeme ho mít časem i tady, svou pátou kolonu si tu už leta pěstuje. Jeho zhoubné sny o velké ruské říši veřejně prezentuje v ruské televizi. Prostě Hitler 21. století.

2 1
možnosti

I kdyby ten clanek napsal pan Podracky desekrat tak dlouhy nemuze poprit fakt Putinovy lzi, kdyz ujistoval sousedy a svet, ze ruska vojska koncentrovana podel ukrajinskych hranic, tuto neprekroci. Nejen lahal, ale podle lhal protoze dobre vedel ze lze. A to muze udelat jen ajenom hajzl, nic nez hajzl.

2 1
možnosti

Já jenom poznámku k té dajné ukrajinské diskriminaci. Znám na východě Ukrajiny celkem čtyři podnikatele (55 - 60 let, všichni sloužili v armádě SSSR), kteří zaměstnávají(zaměstnávali) ve svých firmách a jejich filiálkách cca po stovce zaměstnanců. Do února 2021 tři z nich vůbec neuměli ukrajinsky, protože to prostě ani při jednání s úřady nepotřebovali. Čtvrtý pochází ze Lvova. Dnes se aktivně podílejí na regionální obraně a snaží se mluvit pouze ukrajinsky.

0 0
možnosti
Foto

R^Autorovi dekuji a jdu najit tu petici. Doufam, ze rozumne hlasy prevazi a konflikt nebude dale eskalovan. Nekdy mi prijde, ze hratky s valkou ci dokonce jadernym konfliktem mnozi (mimo nejstrasi generaci, ktera si valku pamatuje) povazuji za nejakou pocitacovou hru, kterou vcas vypneme. A pokud v te hre umiraji jini lide a vse zive nekde jinde, tak to neva a citi se z bezpeci byti hrdiny.

To je neskutecne hloupe.

3 5
možnosti

Pošlete tu petici Putinovi, ten stáhne ocas a bude vás poslouchat? Tak jo no.

5 0
možnosti
Foto

V roce 862 na území dnešní Ukrajiny Rjurikovci z kmene Varajagů, což byli Normané, zakládaji Slovanský stát, který končí v roce 1132. Stol let po rozpadu Slovanského státu dostal tento útvar název Kyjevská Rus. Od 14 století byla Ukrajina součástí Polska a později Polsko-Litevské unie. Ukrajina byla po dobu své historie ovlivněna západem a to jak školstvím, zákony. obchody. Mluví jiným jazykem než Rusové a mají jinou kulturu a jinou historii Dnešní Rusko bylo tehdy pod navládou Mongolů, Zlaté hordy a to do 16 století. Ti ovlivnili myšlení Rusů. Rusové o proti Ukrajině jsou ovliněny silně východem a to i jejich imperiální touhou a nenávistí k západu. Roku 1686, válkou připadla levá část Ukrajiny Rusku. a část Polsku. Po dobu 150 let připadla část Ukrajiny Carskému Rusku a část Habsburské říši. Po první světové válce připadla část SSSR a část Polsku. Po druhé světové válce SSSR získalo celou Ukrajinu. Ukrajinci po celou dobu se snažili získat samotatnost a tu získali 24. srpna 1991 a nemíní o ni přijít.

3 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli pan autor myslel tohle:

https://www.miraspravedlnost.cz/v%C3%BDzva

pro jistotu to sem dávám já. Prohlédněte signatáře a iniciátory (Kavan).

Podobně jako oni i pan autor zapomíná, jak zajistit, že Kreml jakoukoliv dohodu dodrží. Rv

6 1
možnosti
Foto

Na youtube je francouzsky dokument z roku 1916 s nazvem Ukrajina. Desivy popis toho, co delala ukrajinska strana rusky mluvicim civilistum, vcetne vrazd a muceni.

Mir je nutny, jakakoliv jina varianta prinese v lepsim pripade dalsi utrpeni na uzemi Ukrajiny a v horsim pripade rozsireni konfliktu (a pak se podelaji i dnesni valkychtivi bojovnici) nebo pouziti jadernych zbrani (a pak to maji na svedomi zase ti valkychtivi magori).

1 11
možnosti
Foto

A v Americe mlátí černochy. :-PRv

5 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS