Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Tak si vyberte, buď mafiánské, zločinecké a zaostalé Rusko nebo nedokonalá EU. Jinou možnost nemáme. Já tedy raději tu druhou variantu.

6 1
možnosti
SB

Jistě, ale co vám to bude platné, když EU zkrachuje?

Aby vůbec byla EU výhodnější než Rusko, tak musí fungovat alespoň s velkou bídou a alespoň jakž takž, ale musí.

Jestliže padne na ústa, tak prostě je vše ztracené.

1 1
možnosti
Foto

J67i37r71i 18C87i21z

4. 2. 2024 13:10

Dovolim si uvest par veci k tomuto, podle me a mych zkusenosti s zivotem lidi v zapadni casti Evropy, zcela mylnemu hodnoceni dalsiho vyvoje Evropy. Predevsim historicke udalosti minuleho stoleti jsou v blogu uvedeny komunistickym vykladem. I.WK nezacalo Nemecko, nybrz srbsky terorista Principe a posleze kolonialne-otrokarske mocnosti V.Britanie a Francie se pridaly na stranu carskeho (pozdeji bolsevickeho) Ruska. Vysledkem rozparcelovani R-U na mini-nacionalisticke staty se zadelalo k obrovskym problemum, ke kterym prispelo oklesteni Nemecka o historicka uzemi obyvane Nemci a darovane Polsku. V CSR byla hlavni silou narodne-socialni strana (nemecky nacisticka) Benese a v Parlamentu sedeli i fasite (Vlajka), KSC a podobni extremiste. Zide nemeli zadne prava. Vsechny mensiny v CSR byly bez moznosti nejak participovat na rizeni statu. II.WK s odsunem Zidu do koncentracnich taboru je priznacna tim, ze Zidy posilaly ve velkem predevsim jejich spoluobcane, aby se podileli na ukradeni majetku Zidu. Napr. Protektorat poslal (podle Wiki) cca 90tis Zidu, klero-fasisticky Slovensky stat 180tis a nacisticke Nemecko 160tis. Evropa se po II.WK musela vyrovnat s obrovskym presunem obyvatel, kdy jen z vych.Pruska prchalo pred bolsevickou RA cca 9mil civilistu a k tomu z CSR dalsi 3mil Rakusanu a Nemcu po etnickych cistkach. Za pomoci USA se vse postupne stabilizovalo a zacala spoluprace mezi byvalymi neprateli. Ke vsemu kolonie VB a Francie prisunuly do Evropy miliony obcanu ruznobarevne pleti. To vse sehralo klicovou roli jak by se Evropa mela vyvijet. Tento vyvoj dostal nejvetsi ranu pribranim byvalych bolsevickych statecku vychodni Evropy, ktere chtely jen dostat ruzne financni vyhody aby je mohly spokojene rozkradat. EU potrebuje nutne jednotnou Ustavu, odpovednou vladu, zakladni zakony platne pro vsechny regionalni staty a jednotnou menu. Tim se stane druhym nejmocnejsim statnim celkem hned po USA.

3 5
možnosti
VP

Tuto možnost jakési integrace ve svém článku zpochybňuji. Vysvětluji to tam právě nesourodostí a nesounáležitostí evropských národů.

1 0
možnosti
Foto

Určitě karma, je třeba hledět na svět jaký je a ne jaký bychom ho chtěli mít. V mnohém jsou naše cíle pouhá fikce, což se ale projeví až po čase.

3 2
možnosti
JZ

Integrace slovanských národů je idiocie a neskutečná hloupost. Navíc nemožná. Je to jen v zájmu Ruska, které by chtělo zotročit ostatní národy. A také většina Čechů dává přednost Německu než Rusku. Rusové jsou mezi Čechy nejméně oblíbeným národem.

3 1
možnosti
AG

Situací jste popsal naprosto přesně. Bohužel ,pokud to takto půjde dál a to asi půjde, čeká Evropu velká občanská válka a na jejich troskách začne vznikat nová chudá Evropa.

3 6
možnosti
Foto

Článek jsem si přečetl 2x. Včera a dnes. Díky pane Podracký za skvělý rozbor. Nedokázal bych to tak dobře popsat a tudíž za mne karma a

4 6
možnosti
SB

Znamenitý rozbor reálné situace!

Evropa hyne právě v důsledku toho, že to s integrací přehání.

bylo by jistě výborné, kdyby současná EU mohla vytvořit jednotný stát, v němž by všichni tahali za jeden provaz. Ale to reálné není. Historické tradice jsou příliš silné a Francouzi nikdy nevezmou na vědomí, že Němci jsou silnější, a němci zase nevezmou na vědomí, že jsou sice nejsilnější, ale že i ta jejich nejsilnější pozice má své limity.

Mám několik kamarádů, s nimiž mé přátelství trvá už několik desítek let. A funguje to právě proto, že jsme si xitem a bez oficiálních dohod stanovili hranice, co je společné a co už společné není. Kdyby naše integrace zacházela příliš daleko, naše přítelství by už dávno přestalo existovat.

A stejně tak je to i s evropskou integrací.

2 0
možnosti
JP

Evropa musí kráčet k hlubší integraci, aby mohla naplno využívat výhod velkého a svobodného společného trhu. Snad to různí "národovci" nebudou příliš zpomalovat.

4 4
možnosti

Tak, tak! Anoisti a okamurovci brzdí naší integraci a náš rozvoj! Nechtěl bych si zopakovat ruský protektorát!

2 3
možnosti
Foto

Znechucení z ruSSka je naprosto v pořádku. Ta země si nic jiného nezaslouží.

6 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 22,09
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik