Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano, žijeme na hraně. Zatím ještě snad máme svobodu slova. Ale jak dlouho. Ti zbabělí komunisti, co byli vyhozeni konzervativními komunisty se nám dnes snaží vládnout. A kdo z nás má odvahu postavit se za pravdu, svobodu a úctu k druhému člověku dnes?

:-)

1 0
možnosti

M78i56l92a80n 96B17í86l90e73k

20. 1. 2017 19:09

"Proč ti komunisté, kteří byli později za strany vyhozeni, mnozí se stali signatáři Charty 77, dnes se považují za oběti, proč nebojovali, dokud byl čas. Podle mne to hrdinové nejsou, jsou to zbabělci."

No, v říjnovém hlasování Národního shromáždění v roce 68 o smlouvě o dočasném pobytu vojsk byly proti čtyři lidé, z nichž tři posléze podepsali Chartu 77 (Sekaninová, Vodsloň, Kriegel), Božena Fuková neodvolala svůj postoj a nadále se přátelila s disidenty. To jen aby se zas všichni neházeli do jenoho pytle...

1 0
možnosti

M90i63l98a97n 40B48í92l88e15k

20. 1. 2017 19:13

Ach ten češtin:-)

0 0
možnosti

Pane Salajka, nestraníci nemohli nic dělat. Bylo to v rukou komunistů. Těch ještě v té době bylo dost reformních, ale hlavně si měli uvědomit, že když to vzdají a přenechají stranu staronovým strukturám, půjdou od válu. Ale oni si mysleli, že nějak přežijí, že se jim nic nestane. To se zmýlili. Myslím si, že mohli bojovat v rámci strany a zachovat se tam. To by mělo pro budoucnost velký význam.

2 0
možnosti

Tak ja pane Podracky tentokrat velmi vyjimecne s panem Slajkou souhlasim.

0 1
možnosti

Palach měl jistě důvod k činu.On přece moc a moc věřil Dubčekovi a pak přišlo zklamání.Já bych jenom autorovi položil takový dotaz,co on dělal v těch létech,když některé lidi nazývá zbabělci?

1 2
možnosti
Foto

Přečtěte si ještě jednou předposlední odstavec, stran toho nazývání.

0 0
možnosti

Dnes se na Palachovi chtějí přiživit studenti "vitaci uprchlíků".

2 2
možnosti
Foto

Je mi líto, ale používání obratu "demokraticky myslící komunista" je něco jako "modifikovaná Hlava 22".

1 1
možnosti
Foto

A to není pravda. Pokud chce komunista dosáhnout komunismu toliko třeba vítězstvím ve volbách, tak lze ho považovat současně za demokrata. Je ale současně pravdou, že za takové třeba vzhledem k jejich minulosti nejde považovat Smrkovského, Kriegla či Pavla.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS