Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

Souhlas. Karma.

Snad bych jen dodal, že pro tyto své postoje byl vypískán studenty z přednášky, studenti demonstrovali před jeho domem, jako profesor to neměl určitě jednoduché.

Tisk byl také skoro vždy proti němu. Byl obviňován z rozdělování národa, ze zrady a byl mu doporučován odjezd do Německa (rukopisy). Byl tiskem obviněn z rozvracení národa, z filosemitismu a z toho, že je placen židovskými penězi (hilsneriáda). Byl tiskem obviněn z příkazu na střelby do dělníků (Duchcovská stávka)...

Jo a nemyslím si, že by se od té doby naivita studentů nějak zlepšila. A už vůbec si nemyslím, že by se nějak zlepšila kvalita novinařiny, ve smyslu ověřování informací, logického myšlení a servility k elitám - tam došlo spíše ke zhoršení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 949x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik