Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Zeman dobre chape lidovy konzervatizmus pane Podracky? Skutecne? Kdyz byl v v devadesatych letech predsedou vlady podepsal "nove" statni usporadani. Kdyby skutecne byl lidovym konzervatistou schvalil by navrat ke skutecne kozervativnimu usporadani historickych zemi Cechy, Morava, Slezko podle usneseni fed. parlamentu c 190/1990 o protipravnim zruseni zemskeho zrizeni poplatnemu centralisticke praxi komunistickeho rezimu. Zeman misto toho, vratil se k byrokratickocentralisticke praxi a podle odkazu Klemy Gottwalda ustanovil 14 bolsevickych kraju. Staletimi osvedcene historicke zemske hranice nanejvys zlovolnym zpusebem zprasil, celou zapadni Moravu od Kralickeho Snezniku az po Slavonice urval a pripojil ke krajum ceskym proti vuli tamejsich, (viz rezoluce z Dacicka k setrvani na Morave)

Tomu rikate lidovy konzervatizmus, mam tedy nazor presne opacny. Zeman se hlasi k odkazu TGM a E. Benese, ve skutecnosti uplatnuje odkaz K. Gottwalda, i jeho poslusnost Kremlu.

0 0
možnosti
AG

A23l16e84x 71G21r76e52g77o85r

21. 11. 2017 17:48

No až na to, že Masaryk také rušil historické zemské zřízení. Není to jen výsada komunistů. Ti to jen dotáhli do absolutního konce

0 0
možnosti
DH

"Pravda a láska" plive na cokoliv, co udělá prezident Zeman. Karma.

4 3
možnosti
MB

Souhlasím s tím, že se chce každý dobře zapsat, vyvolat dobrý dojem od rodiny - po národ. Způsoby Miloše jsou pro mne - minimálně řečeno zvláštní ! On systém rozebírá - netvoří ! Snahy o prezidentský, jsem v nějakém spolku - pak vyčnívám tím, že vybízím k porušování závazků - sankce, přiděluji území - Krym. Vláda, ani není potřebná - Premiéra nahradí prezident, ministerstva zahraničí a průmyslu jsou zbytečná - nahradí je rovněž. K tomu trocha lidové zásmažky, aby polévka lépe chutnala - vykouřím kůrovce a otočím říční tok - no, nevím ! ... :-)

2 4
možnosti
SB

Ne že byste neměl v mnohém pravdu, ale nyní je pro celou Evropu, tedy i pro země, kam se zatím (ale to slovo "zatím" nesmí být přehlédnuto) migranti nijak necpou, to téma migrace natolik závažné, že správný Zemanův postoj v téhle věci více než vykompenzuje všechny jeho vady (a to je přitom naprostá pravda, že jich má habaděj a že nejsou malé!).

Zeman si dává hodně vlastních branek, ale vyhrává, protože soupeři si jich dávají ještě více.

5 0
možnosti
SB

S naprostou většinou toho, co píšete, plně souhlasím.

Mám dvě výhrady nikoli k Vašemu hodnocení současnosti (tam sdílím Vaše názory stoprocentně), nýbrž k dvěma Vašim poznámkám ohledně minulosti.

Nicméně souhlas široce převládá nad nesouhlasem, a proto jsem Vám dal karmu.

6 1
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 949x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik