Diskuse

Pravda vítězí, jen to chvíli trvá (40 let)

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Podracký,

výborný článek, který otevírá oči na minulost i přítomnost.

Karma!R^

0 0
možnosti
DK

A co jste s tím udělal Vy osobně?

0 0
možnosti
VP

Já jsem byl v KANu, připravili jsme program, kde bylo vyrovnání s komunisty. Neměli jít do velké privatizace a do úřadů. Ondráček byl policajt, který tam byl trvale, nic se mu nestalo a rostl ve funkcích. Byl v komisi pro kontrolu BIS. Mně to vadí také, ale je to prkotina, bezvýznamná. Ale co mi vadí daleko víc je to zneužívání této situace k nějakým účelům.

2 0
možnosti
JK

Sním či bdím, je to snad jiná planeta, kde je všechno naruby. Totalitní vůdcové jsou najednou zárukou demokracie, ohýbači pravdy, podvodníci, mafiáni a usvědčení lháři, kteří nerespektují rozhodnutí soudu jsou zárukou blahobytu obyčejného člověka. Pravda nyní přichází z východu, kde vládne blahobyt a kde si opět zvolí svobodně svého vůdce a odpůrce lze samozřejmě demokraticky umlčet kulkou či nervovým plynem. Lživá média lze umlčet rovněž demokraticky jak vládě poradil hradní pán, což je samozřejmě vůle lidu. Evidentně se již mnoho naučil v zemi za Velkou zdí a nyní mu ukázali, že ani doživotní funkce není sci-fi. Dobře tam taky vědí jak zabránit globalistům ve zneužívání světových sítí, my řekneme lidem co je pravda a od lživých informací je oprostíme tím, že je demokraticky odfiltrujeme.

Zdejší firmy, firmičky a soukromníci již dosti nasály lživé zkušenosti západu a je nutné opět jejich statky vrátit do rukou lidu, zastoupeného jediným státopodnikatelem, který neomylně ví co je pravda a demokracie.

Lež se zaštiťuje pravdou a před fakta jsou předsouvány nakreslené obrazy. Musím uznat, že tahle demagogie je zvládnuta mistrovsky. Dlouhodobá prosperita západní demokracie je lež a naopak totalitní systém na východě prázdné regály a bída je to pravé pro nás.

Fakticky neuvěřitelné, tohle jsem už dlouho neviděl. Přečtěte si některé články ze sedmdesátých let normalizace, velmi podobné.

6 2
možnosti
VP

Jací totalitní vůdcové? To snad Zeman je totalitní vůdce? Mafiáni tuto zemi rozkradli a sedí ve starých politických stranách a platí teď ty kampaně. Babiš proti privatizaci OKD, solárnímu tunelu a ostatnímu je nicka, ti horší jsou na druhé straně. Z východu nic nepřichází, jsou to fabulace snílků, kteří nemohou v noci spát. Obchody s Čínou a Ruskem dělají všichni. Kdo nám to zakazuje, je evidentně placen západními firmami, abychom jim tam nekonkurovali. Jinak poslední dva odstavce jsou přesně to, co jsem napsal.

0 0
možnosti
SB

Bohužel je nutné říci ještě jednu věc:

Po čtyřiceti letech komunismu cesta zpět naštěstí ještě jakž takž byla. Sice samozřejmě nešlo napravit křivdy minulosti, protože nebožtíkům nikdo život nevrátí, pětatřicetiletý člověk, kterému bylo znemožněno vystudovat vysokou školu, se také nevrátí do mládí, aby vysněnou medicínu mohl vystudovat, ale společnost jako celek se mohla jakž takž vrátit do normálu, protože Češi zůstali Čechy, Slováci zůstali Slováky, Bulhaři zůstali Bulhary atd..

Ale po tomhle experimentu, který visí ve vzduchu, to už možné nebude.

1 2
možnosti
SB

Jednička s hvězdičkou.

A samozřejmě karma. Ta bez hvězdičky, protože karma s hvězdičkou neexistuje. Jinak byste dostal i tu hvězdičku.

1 0
možnosti
JS

Toto jsem načetl v jiné diskuzi.... není to z mé hlavy, ale je to velmi pěkně napsáno.

Svoboda je především také zodpovědnost. Svoboda je vědomí a životní zkušenosti na základě kterých se lze vědomě rozhodovat a vědomě konat.

Svoboda není, že si může dělat každý co chce mimo vědomí v duchovní opilosti.

Svoboda není formování názorů a myšlenek. To je manipulace.

Svoboda je informovat a nabízet. Svoboda je jinými slovy žít a nechat žít. Takže svoboda není prostředictvím medií dávat odpovědi, protože pak lidé nemají možnost si ty odpovědi hledat a tvořit samostatně. Pak nemají možnost získávat zkušenosti na základě kterých lze předcházet největším průšvihům. A tomu se říká zneužívání. Lidé se pak stávají pasivními konzumenty odpovědí. Je jednodušší hltat než si sám vařit. A vědět co jím. A dnešní zejména mladá část populace je konzumní a když konzum tak po všech stránkách. Nelze však házet všechny do jednoho pytle. Svoboda je tedy samostatnost a soběstačnost. Svoboda je tedy hlavně velká zodpovědnost a zralost. Být svobodný znamená, nebýt ovlivnitelný.

0 0
možnosti