Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

Putin dělá všechno pro to, aby byly vztahy se Západem co nejhorší, přitom je v bytostném zájmu Ruska úzká spolupráce. Protože demografie, protože Čína, protože ekonomika...

5 3
možnosti
VP

Jak vidět nezájem má Západ. Je to jen chaotická reakce? Nebo je to dlouhodobý záměr? USA přece nevypověděly 60 diplomatů kvůli Skripalovi.

3 1
možnosti
AT

Příliš dlouhé a nesourodé na nějakou debatu. Tak jen pár drobností: předpovědi hrozby tzv. rezervní měny, zlatého rublu či čehosi jiného jsem od místních "ekonomů " četl před 3 lety když klesla cena ropy a nastoupily sankce. Koukám, že tyto úvahy zůstaly snem a počítám, že i nadále zůstanou.

Ale opravdu jste mě dostal větou o omezování svobody a špiclování v západních zemích s dovětkem, že Rusko do tohoto plánu nezapadá... :-))

8 4
možnosti
PL

Možná jste se snažil o nezávislý podhled, ale přece jen mi osobně váš článek vyznívá poněkud jednostranně.

Co se týče sankcí, tak myslím, že obyčejného Rusa bolí, ale to ruští politici, kteří jsou "za vodou" neřeší. Tedy je fakt, že nejspíš na politice Ruska např. vůči Ukrajině nic nezmění. Nicméně i tak si myslím, že mají svůj účel. I kdyby jen v rovině diplomatického gesta.

4 3
možnosti
ZD

Aktuálně si myslím, že máte bohužel pravdu. Sice se na Vás tady sesypou ti správní, osvědčení kterým stačí přečíst nadpis a již ruce běží po klávesnici. Já oceňuji ale Váš nadhled a pochopení věcí v souvislostech.

9 6
možnosti
Foto

Ach jo. A přitom to mohlo být podstatně kratší a napsat: za všechno můžou západní ideodiverzní centrály pod vedení CIA, FBI, NASA, USA, Kalouska a Sorose. Ale velký a moudrý Putin jim to zatrhne!

20 10
možnosti
JN

J14o87s24e70f 35N12i43k21l

2. 4. 2018 19:27

...vidíte všechno příliš jednoduše...vám je všechno jasné bez jediného zrníčka pochybnosti...to vám docela závidím...

7 2
možnosti
Foto

Převod tehdejší tzv. Krymské oblasti do Ukrajinské SSR trval celkem půl roku (od ledna 1954 do června 1954) a za tu dobu prošel všemi stádii schvalování, včetně změn v tehdejší sovětské ústavě. Všichni to chtěli a nebyla to vůbec záležitost jednoho soudruha, byť jakkoli vysoce postaveného. I totalitní stát občas zachovává jakási pravidla. Proč tedy Krym Ukrajině? To jsou již zajímavější fakta. V té době na Krymu bylo minimum obyvatel, kteří navíc neuměli hospodařit, takže zemědělská výroba naprosto zkrachovala. V květnu 1944 nechal Stalin z Krymu doslova vyhnat 220 tisíc Tatarů a ostatních národností pro údajnou kolaboraci s Němci. Do Uzbekistánu, na Ural a na Sibiř je deportovali během 60 hodin, když na sbalení věcí dostali půl hodiny. Čtyřicet procent jich v této souvislosti zahynulo. Místo nich byli na Krym přesídleni jiní obyvatelé, Rusové, kteří zdejší poměry neznali. Současně bylo výhodnější napojit infrastrukturu Krymu na ukrajinské zdroje. Existují ještě další důvody, především mezinárodně ekonomické, ale pravdou je, že sovětští soudruzi shodili balvan, který je dusil. A to před šedesáti lety. Takže jak vidno, všechno bylo jinak. I ti Rusové na Krymu jsou tam jaksi na návštěvě. Když dostali svého času Krymští Tataři možnost se vrátit, zjistili, že v jejich domech bydlí Rusové.

11 3
možnosti
VP

To je sice pravda, ale komunistický režim byl takový jaký byl. Jednomyslnost byla nutností. Nikdo přece nemohl odporovat. Pokud já vím, důvodem bylo vybudování zavlažovacího kanálu z Dněpru. Ten ovšem stejně moc nefungoval. Ale to všechno nejsou žádné důkazy.

5 1
možnosti
JK

Já si říkal kde se berou ty novotvary z cizích slov a je to tady (v českém textu je zvykem je psát česky). Stará finta s tím, že když nevím a chci zpochybnit, použiji otázku, no tohle, na vaší úrovni.

A možná by vám bylo lépe v nějakém z nemnoha mrakodrapů ve DRUHÉ největší metropoli v Evropě.

Ale stejně si myslím, že jste výrazně ubral na údernosti, ono není divu že, průšvihů je najednou hodně a na pohádky už věří jen málokdo.

Přál bych vám být obyčejným Rusem.

6 7
možnosti
VP

Podle wikipedie má Moskva 12,5 milionů.

3 0
možnosti
Foto

Krym byl ukraden Turecku.RvRvRv

2 5
možnosti
Foto

Pane |Kársku on snad nebyl ukraden Turecko ? Pokud si to myslíte, tak se doučte historii.

0 1
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 22,09
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik