Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No, nevím... Odborníci a znalci se shodují na tom, že útok tohoto druhu a v tomto provedení musel být schválen v nejvyšších patrech Kremlu a že způsob řízení Putinem vylučuje, aby ho někdo nařídil bez jeho vědomí, spíše bez jeho přímého rozkazu.

Ale když vy tvrdíte, že je to jinak, tak určitě budete mít pravdu, určitě, určitě, určitě.... a tak dál až do úplného zpravdění.

2 1
možnosti
MV

Stále ale nebyl veřejnosti přednesen jediný důkaz o ruském vlivu na útok.

Mohla to být provokace, která měla vyprovokovat přesně to co se děje - vyhrocení situace mezi Západem a Ruskem.

Pro mě je tam několik záhad - pokud se Skripalovi otrávili u svého domu, jak to, že se potom přesunuli do centra do restaurace a do parku?

Jak to, že Britové tak rychle identifikovali o jakou látku jde (OPCW bude trvat analýza 2-3 týdny)?

Britové obvinili Rusko 24 hodin po útoku - dodnes ale nepřinesli jediný důkaz.

1 0
možnosti
AR

Škoda, že neuvedete nějaké lži od Rusofilů!! To vám by onen Bašta asi nepovolil otiskovat vaše články na propagačním proruském webu Nová republika, že?

3 1
možnosti
Foto

Podracky jako vzdy na strane kagebaka, proti zapadu a demokracii. Mlzit, lhat, odporovat sam sobe.....Rv

7 2
možnosti
VP

Kdo do Rusa nekope, není kamarád. Objektivní posouzení se vytratilo. Žijeme v posfaktické době, právě tokovou tvoří, chtějí a vyžadují lidé typu pana Bíliny. Kágébák je každý, kdo neplive, nemlží, nelže a nepropaguje jedinou pravdu o Západu.

1 0
možnosti
Foto

Takže to nějak na závěr shrneme. Každému je jasné, že dnes Moskvě vládne klika, která ze všeho nejvíc připomíná bandu gangsterů, neštítících se jakéhokoliv zločinu. Putin bývá občas srovnáván s Hitlerem. Oba se k moci dostali legálně prostřednictvím demokratických voleb a zastrašováním protivníků. Oba ovládli represivní složky, které pak využívali proti svým odpůrcům a neváhali je nechat vraždit i za hranicemi svého státu. Nacističtí pohlaváři se také zmocnili kontroly hospodářství a stali se miliardáři, přitom to byli obyčejní gangsteři. Kolem Putina se pohybují podobné osoby, místo hnědých a černých uniforem v nenápadných dokonale ušitých oblecích. Hitler intervenoval ve Španělsku ve prospěch Franca, Putin zase v Sýrii pro Asáda Oba dva stáli v čele agresivních nacionalistických režimů, které nejprve obrátily represe proti domácím oponentům.

3 4
možnosti
Foto

Vzhledem k existenci informačních bariér, tzv. nervů vlády, vládne tak Putin možná Kremlu (o tom se diskutovat), ale ne Rusku a Rusům, a už vůbec ne světu. Kdyby skutečně vládl, tak by se nedošlo k tomu požáru ve veřejné budově. Ten asi fakt nebyl v jeho zájmu.

1 0
možnosti
Foto

Počet popravených obětí za dobu Stalinova vládnutí se odhaduje na 16 milionů. K těmto popraveným je však nutno připočíst ještě dalších zhruba 15 milionů obětí, které zahynuly v táborech nucených prací a jejichž dílem jsou všechna velká vodní díla jako průplavy Moskva-Volha, Volha-Don nebo hydroelektrárna Dněprostroj. Celkový počet obětí mimo obětí na frontě, které jdou na Stalinovo konto, se odhaduje na přibližně padesát milionů.

4 1
možnosti
Foto

Ještě byste měl objasnit, jak je možné, že počet obyvatel SSSR zvýšil ze 100 mil. před WWI na 250 mil. v r. 1990. Kolik musela mít optimistická naladěná sovětská údernice Nataša dětí, aby vyrovnala ty vámi uváděné ztráty?

1 1
možnosti
Foto

Počet obětí uměle a úmyslně vyvolaného hladomoru na Ukrajině v letech 1932-33 se odhaduje minimálně na 7 milionů, když se k tomu započtou nepřímé obětí (v důsledku úplného fyzického vyčerpání, tyfu, střevních a žaludečních otrav, kanibalismu, represí, sebevražd na základě rozladěné psychiky a sociálního kolapsu), tak na uměle vyvolaný hladomor zemřelo 14 miliónů lidí.

5 1
možnosti
VP

Přečtěte si od Timothy Snyder knihu Krvavé země. Tam je napsáno, že cílený hladomor měl za následek 6 milionů v celém SSSR, z toho 3 miliony na Ukrajině. 14 milionů byl záběr celého Stalinova období. Hitler měl dvojnásobek v uvedených zemích. Padlí vojáci jsou započítáni Hitlerovi.

Byl jsem v Kyjevě v r. 2008 v museu Ukrajinského holocaustu. Tam mluvili a dokládali ty tři miliony. Dnes, když to vzali do rukou nacionalisti, tak nevím. Bude to asi jen propaganda.

1 1
možnosti
JT

Internet snese všechny myšlenky a názory. Třeba, že dle textu tohoto blogu, je Putinův světonázor založen na křesťanství, když už tak na pravoslaví (které naštěstí není v úplném rozporu s křesťanstvím).

1 0
možnosti
Foto

Pravoslaví se o doby, kdy padla Byzanc se ostře vymezuje proti křesťanství a západu, který považuje za zkažený a vše co pochází ze západu je špatné a jedině Rusko a pravoslaví může jej přivést ke spáze. Tohle se vtlouká Rusům do hlavy už tisíce let.

3 1
možnosti
AL

Válka s Ruskem?

-----------------------------------

Ani náhodou. To by znamenalo zároveň i válku s Čínou. Alespoň dle vzájemné smlouvy uzavřené na jaře v roce 2017 o vzájemné vojenské pomoci. A dnes není na světě síla, která by je dokázala porazit.

Spíše to vypadá, že jsou ekonomicky i politicky dost zahnání do kouta , neví si rady a tak se snaží cenit zuby.

Ona ta západní Evropa je proti světu poměrně malá a její vliv stále klesá.

2 5
možnosti
Foto

Nebudu se vyjadřovat ke všemu, ale pouze k tvrzení, že kdyby Rusové hned po pádu komunistického režimu jednoznačně řekli, že Krym jim byl komunisty ukraden v r. 1954 a požadovali by historickou spravedlnost, asi by to tenkrát prošlo.

Zdroj: https://vlastimilpodracky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=656946

Krymčanům bylo Ukrajinou přislíbeno konání tzv. třetího referenda o nezávislosti, takže Rusové neměli zapotřebí tvrdit, že jim byl Krym ukraden, protože po právní stránce proběhlo vše naprosto v pořádku. A ani neměli důvod nepodepsat tzv. Memorandum, neboť secese nepředstavuje porušení suverenity a celistvosti zvnějšku ze strany Ruska.

2 1
možnosti
VP

To je zajímavé, můžete to vysvětlit? Kde jsou zdroje?

1 0
možnosti
AL

Moudrý člověk.

Moudrý názor.

Moudrý článek.

Karma.

:-)

4 10
možnosti
RH

Moudrost se měří hloubkou ponoru do ruského pozadí?

12 5
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 949x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik