Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J58a82k82u93b 42R82o37t61h

9. 5. 2018 13:40

Hmmmm, to se bude na antisemitském Zvědavci (který vaše materiály přebírá) bude dobře vyjímat.

A mimochodem, Lid neexistuje, je to jen pojem demagogických tlachalů. Existují pouze lidé s různými hodnotami, postoji, názory, rozhledem, vzděláním, intelektem. Takže - "orientace lidu" je prázdný výraz. Asi tak stejně prázdný, jako vaše tvrzení o "vazalství" a "protiruské propagandě". Další relativistický kyd na Západ, další adorace Byzantinských způsobů. ;-€;-O

8 2
možnosti
VP

Byzantské způsoby jako prý diktátorské je výmysl historiků. Byzanc padla pod náporem Turků r. 1454 a tak ji vlastně nemá kdo hájit. Byzanc byl stát mnohem demokratičtější než tehdejší západní státy. Měla občanský princip zachovaný ještě ze starého Říma. Jediné, co bylo rozdílné, je, že císař ovládal církev, což na Západě nebylo, protože tam byl Papež samostatný, měl svůj stát. Proto mohla vzniknou reformace, protože církev část feudálů nehájila a přidala se na stranu reformovaných církví. Lid existuje a existoval i ve starém Římě a Byuanci. Provolával císaře vladařem, měl vliv na stát, na rozdíl od tehdejšího Západu.

1 1
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 19,93
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik