Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako obvykle, pan Podracky utekl z diskuse. Trochu jako predpubertalni ulicnik, ktery zazvoni na domovni zvonek a zdrhne.

Milej pane, ty vase ruske vojacky tehdy Cechoslovaci litovali asi tak, jako litovali nejaky ten rok pred tim vojacky Wehrmachtu a SS.

Vase snaha omluvit agrese a zlociny ruskeho diktatora je cim dal trapnejsi. Rv

0 0
možnosti

Jeden z hlavních důvodů okupace,

a umístění základen Sovětských vojsk na našem území bylo zajištění neprůchodnosti Železné opony socialistického tábora, protože Československo bylo hraničním státem. Okupace probíhala se souhlasem USA a západních států. Nelze ani přehlédnout žádosti o vojenskou pomoc ze strany konzervativních komunistů, kteří se obávali dalšího svobodného vývoje v rámci budování Demokratického socialismu pod vedením reformních komunistů včele s Dubčekem.

Máte naprostou pravdu,

že nelze vůbec srovnávat okupaci Rudé armády v roce 1968 s Německou nacistickou okupací v roce 1938, která směřovala k rasovému vyčištění našeho národa a při které si Němci převzali v podstatě veškerou rozhodovací a mocenskou pravomoc. Přijatelné lidi z rasového vzhledu poněmčit, zbytek odklidit na východ a z Čech udělat součást Německé říše.

Strašení Ruskem a antiruská propaganda nachází podporu především u nezkušené mládeže, která nechápe, že skutečným protivníkem USA není Rusko, ale ideologický protivník Čína, což nakonec prozradil i Donald Trump.

Karma!

0 1
možnosti
Foto

Se souhlasem USA Cumpeliku? Leda tak na Sputniku.

Ta vase "nezkusena mladez" se sice o politiku moc nezajima, ale o ruske agresivite alespon cast z ni vi.

Takze zapomente na sve plany, ju? ;-)

0 0
možnosti
MS

Ale pane Podracký, to snad nemyslíte vážně! My že jsme v srpnu 1968 litovali Rusáky, že žijí ve stejném režimu, jako my? Ty Rusáky, z nichž dodnes si většina myslí, že nás tehdy zachránili? To je uvažování, typické pro člověka spadlého z višně. :-/

4 1
možnosti
Foto

Roztomile, jak si Podracky dela nadavanim na komunismus alibi, jen aby se nakonec mohl s vrtenim ocasku vratit do sluzeb byvaleho KGBaka Putina, ktery neni (co se agresivity k okolnim narodum tyce) o nic lepsi nez Breznev.

Proste - jeste porad existuji lide, kterym by opetovny prijezd ruskych tankistu do Prahy vubec, ale vubec nevadil. RvRvRv

4 1
možnosti
Foto

Ruské tanky v Praze viděti, největší porážku ruského imperialismu zažíti. Čím větší území, tím hůře se brání. Kde by na takovou akci Putin vzal lidi?

2 2
možnosti
MK

Protestuji proti tvrzení, že tenkrát nebyla nenávist k Rusům. Naopak tvrdím že byla o dost větší než dnes a hlavně chyběli fanatičtí obdivovatelé Ruska, kterými se to na zdejších diskusích jen hemží.

Nenávist poněkud ustoupila v devadesátých letech, kdy to v jednu chvíli vypadalo, že by z Ruska mohl vzniknout normální stát. Avšak Putinovo uchopení moci ukázalo, že to byly plané naděje.

12 2
možnosti
LB

A ze samé lásky k ruskému okupantovi zpívali Běž domů Ivane, ruské vejce přejmenovali na obložené vejce a vůbec neprožívali hokejové zápasy se SSSR.

;-D;-D;-D

3 0
možnosti
FD

Všichni nenáviděli i rusáky.Nejenom režim.A tak to i zůstalo-

6 0
možnosti
Foto

A to jako pouze z hlediska ex post, nebo i ex ante?

1 0
možnosti
VV

?????Nic jineho k tomuto nelze napsat.?????

Ale ti vecne vcerejsi si tu krasne notuji.

1 1
možnosti
VV

Jo, ti vecne vcerejsi, ze Stando Novaku.

2 1
možnosti
Foto

Klíč k vysvětlení tehdejšího vývoje se skrývá v dnes už zapomenutém odmítnutí vydání provařeného nacistického zločince Holejka v r. 1967, což ukázalo, že USA není možné věřit.

A samozřejmě ještě v několika dalších drobných faktech, například v evidentně v rozvíjení vojensky ofenzivní strategie NATO, obhajoby a prosazování politiky intervence USA do vnitřních záležitostí jednotlivých amerických států. Nepřipomíná vám to něco? USA jako dominantní velmoc představovaly tehdy model chování pro všechny ostatní státy. Nemůžete chtít po jiné státy jiné morálnější chování než ten, který prezentuje vůdce v oligopolní konkurenci. Ten určuje cenu.

A proč vůbec nepřipomínáte obhajobu mnichovské dohody ze strany Německa atd.

1 5
možnosti
SN

:-)......Dobře napsáno! Je vidět, že jste také pamětníkem a dáváte si věci do souvislostí. Ale......pochválen pravděpodobně nebudete ! R^R^R^

3 4
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 22,09
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik