Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P93e65t43r 92H91a34n23n14i69g

31. 12. 2018 13:09

Skvělý článek. Vážený pane Podracký, z Vašeho článku na mne dýchla atmosféra první Československé republiky. Vaše úvaha má podobné rysy s úvahami TGM. Pro kritiky tohoto mého názoru podotýkám, že je třeba se oprostit od současných reálií a hodnotit morální hledisko daného článku, či spíše morální hledisko jako takové.

0 0
možnosti
JJ

Moc dobré. Jen k údivu autora, že nám vadí Rusko víc než mohamedáni: s Ruskem máme velkou špatnou zkušenost, mohamedáni Čechům nikdy nic neudělali.

0 0
možnosti
SN

:-).....Pane Jiráte! Já už jsem před smrtí, ale......Vy se toho možná ještě dočkáte. To Vám nezávidím! Mám strach jen o svoje děti a vnuky. Kdo není muslim, nemá právo na život! Sledujete to ve vedlejších zemích, kde si je nastěhovali? Sledujete ty betonové zábrany a strach vyjít večer na procházku do města? !!!!!!

1 0
možnosti

Určitý základní rozdíl, který by měl být ve všeobecném povědomí je, že Kosovo byla občanská válka a nenávist mezi Srby a Albánci ji poháněla. Kdežto anexre Krymu byla vojenská akce RF proti UK, kterou poháněly územní zájmy RF a národnostní otázka byla jen záminka. Pak by taky možná neuškodilo si srovnat, co všechno si stačili udělat navzájem Srbové s Albánci a Ukrajinci s ukrajinským Rusy.

Po tomhle by se už konečně mohla opustit absurdní vyprávěnka, jak jsou tyhle věci úplně stejné. A dalo by se treba začít diskutovat o některých společných prvcích.

1 1
možnosti
VP

Žádná věc není nikdy stejná. Stejné mohou být jen hodnotové soudy, které, jak vidět, jsou velkým problémem. Descartes vyslovil poučku, že musíme správně uspořádávat a měřit. V podstatě nic převratného, ale jak mnoho lidí prostě si nedovede dát dohromady ani základní věci: Je hodnotou touha obyvatel nějaké oblasti ohledně rozhodnutí o svém politickém uspořádání? Tato otázka je prvořadá. Buď ano nebo ne. Kdo na to nedovede odpovědět, nic nepochopil a jen zdržuje s bláboly.

3 0
možnosti
SN

:-)......Pane autore, vřelé díky, výborný článek! Tak to je.....udělat z lidí beztvarou masu otroků bez vlastního názoru ! R^R^R^

3 0
možnosti
JZ

Tak vašich diskusních příspěvků a hlavně plošných minusovacích kampaní už jsem viděl desítky.

Já vám i věřím, že opravdu nevidíte, jak apriorně nekriticky (a apriorně kriticky vůči všem kteří na 100% nesdílejí váš pohled) jedete stále stejnou linku.

Vám stačí Kalousek na jedné straně, Zeman s Babišem na druhé a vůbec se nepotřebujete zatěžovat vytvářením a vývojem vlastního názoru.

1 2
možnosti
Foto

;-) Lapidárně- cesta k vytvoření RUR, bytˇ z masa a kostí, je již dávno nastoupena, vč trvalé snahy o,,správné" naprogramování, jakož i očipování každého jedince. A závěr roku, ten se sice blíží, ovšem starověk již dávno odešel, a nyní je středověk. Co přinese novověk, to je spíše ve hvězdách(nikoli však rudých). Kom se snažili vytvořit člověka sovět. typu, dnes je vše na daleko vyšším ,,levelu".;-)

5 0
možnosti
JM

J13a33k36u79b 23M60a43c50h

28. 12. 2018 11:26

Na hodnocení Kosova a Krymu jsme malí pánové v soukolí mezinárodní politiky, Až s odstupem, let se možná objeví pravda nebo nepravda.

Jinak jste neomarxismus dneška,s ničením a bořením všeho rozumného popsal naprosto přesně. Jako dítě jsem zažil dychtivé pionýry a svazáky, dychtivé komunistické gaunery likvidující vše slušné.

Celá tahle sebranka, včetně zmanipulovaných dětí, měla jen tu jedinou komunistickou pravdu. A dějiny se vrací, dnes ve stejné roli aktivisté, učitelé a jejich zásluhou zmanipulované děti vykřikuji opět jen tu jejich multikulti-neomarxistickou, liberálně-demokratickou pravdu.Tisíce nepotřebných absolven -tů-tek (genderovsky ještě schází nějaké mezistupně) a samozřejmě tzv. umělecká elita ( nebo jelita?), to vše má jen tu jednu pravdu. Že to nemá s demokracií nic společného ? ale o tu přece vůbec nejde. No a co je dovoleno všem není dovoleno panu Babišovi. Doufám, že to navzdory vzteku těch klaunů ustojí.

8 0
možnosti
PB

P52e83t96r 92B11u77r32i93a32n

28. 12. 2018 10:14

Žádná zvýšená nenávist v naši společnosti není. Kosovo objektivně Srbské nebylo nikdy. Předtím patřilo 500 let Osmanské říši, poté bylo autonomní. Krym byl anektován a pod hlavněmi samopalů odvlečen po smyku do Ruska. Kdo to nevidí, nebo nepřiznává, ten je ignorant bez špetky soudnosti, za to s notnou dávkou dvojí morálky. S hodnocením Halíka souhlasím. Omílané kecy o dnešní honbě za materialismem jsou pokrytecké žvásty. Dál jsem to snad ani nedočetl.

5 8
možnosti
PB

P68e33t91r 43B28u16r85i42a86n

28. 12. 2018 10:15

P.S. Umravnění Srbska vojenskou silou byla správná věc, která zachránila ohromné množství životů.

6 9
možnosti
SB

Píšete o Havlově morálním selhání ve věci bombardování Bělehradu.

Já bych uvedl ještě jeden příklad, který z hlediska historie je mnohem méně závažný, avšak o morálním selhání vypovídá ještě více:

Havlova milost Martinu Odložilovi, pachateli brutálního násilného trestného činu s následkem smrti.

Martin Odložil dostal milost v důsledku přátelství, které panovalo mezi jeho matkou a prezidentem Havlem.

Bombardování Bělehradu bylo mnohem závažnější věcí, avšak přeci jen to byla záležitost politiky té doby, takže přeci jenom to mohlo být věcí názoru.

Ale v případě Martina Odložila to bylo zcela jasné: Násilný trestný čin s tragickými důsledky. Kdokoli jiný by za to šel zcela oprávněně sedět, ale syn Havlovy kamarádky nikoli. Zde byl zcela evidentní rozpor mezi veřejným charakterem funkce prezidenta republiky a naprosto privátními osobními vztahy mezi občanem H. a občankou Č.

Samozřejmě z ryze legislativního hlediska na to Havel měl právo. Nikdo také netvrdí, že to bylo protizákonné. Ale bylo to zcela nemorální a není zde ani náznak, že by to mohlo vycházet z názorů nebo z čehokoli jiného, než byly ryze osobní pohnutky.

5 0
možnosti
JK

S Kosovem a Krymem to hrubě zkreslujete. Jednak se Kosovo neodtrhlo od Jugoslávie, nýbrž se osamostatnilo od Srbska a je samostatným státem. Kdežto Krym se vůbec osamostatnit nechtěl, ale Rusko mělo eminentní zájem na tom, aby Krym byl součástí Ruska a nyní ho okupuje. Důvody, proč Rusko o Krym tak stojí, jsou zjevné, totiž strategické. Krym pro něj představuje obrovskou "letadlovou loď" na Černém moři. O to, co chtějí obyvatelé Krymu, nejde Rusku vůbec. Známe z vlastní zkušenosti, že Sovětský svaz vždycky dokázal zařídit, aby obyvatelé vazalské země "chtěli" to, co on. A Rusko to dokáže zařídit zrovna tak.

Mohl bych pokračovat dál, ale je to zbytečné. Váš text se snůška lží a pokřiveně interpretovaných skutečností.

8 6
možnosti
JZ

No jo no.

Podobně to autor překrucuje např. s Babišem.

Cit.: "Stejně tak se nic neodpustí Babišovi, věci, které jsou jinak akceptovatelné, pro něj akceptovatelné být nesmí."

A přitom je to přesně naopak. Osobně neznám nikoho, kdo by schvaloval čachrování s dotacemi, politická rozhodnutí motivovaná nátlakem různých ekonomických skupin, Rittiga, Janouška, zapletení Kalouska s komunisty ... atd.

Ale najednou máme obrovské procento lidí, kteří tohle všechno kritizují, mluví o ekonomických z.rdech a kupodivu vůbec nic z podobných praktik jim nevadí u současného premiéra.

3 3
možnosti
  • Počet článků 119
  • Celková karma 22,14
  • Průměrná čtenost 949x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik