Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Naše mládež miluje přepych. Nemá správné chování. Neuznává autority a nemá úctu před stářím. Děti odmlouvají rodičům, srkají při jídle a tyranizují své učitele ... - dnešní citát? Ne, za autora je pokládán už Sókratés!

8 0
možnosti
KT

Zmanipulovaní mladí?

Chaos?

Manipulují a chaos vyvolávají právě takoví šiřitelé "pravdivých příběhů o barevných revolucí, jako je pan Podracký, užitečný....

7 6
možnosti
Foto

Tak nejlepší zákazníci šmejdů a to včetně politických šmejdů jsou důchodci.Tim drobným selháním myslíte 50 milionový podvod?

8 1
možnosti
VP

Jaký podvod? Zatím nebyl dokázán a odsouzen. Ten podvod schválily orgány, dokonce i evropské. Taková dotace se nedává jen tak. Dát dětem část majetku a oni si potom zažádají o dotaci, to je podvod? Za chvilku bude podvod se křivě usmát. Tito absolutní moralisté na to doplatí první. Nepohnou se z domu bez toho, aby to nebyl podvod.

2 1
možnosti
KL

Výborně napsáno.

Zákeřnost manipulace mladých lidí spočívá ve zneužití jejich nezralosti. Obvykle to probíhá tak, že manipulátor takového člověka přesvědčí o tom, že daným jednáním naopak prokáže svoji zralost. A že přeci není tak hloupý, aby jednal jinak. Mladý člověk je kvůli své nezkušenosti nejistý, a tak zvolí takové jednání, o kterém je přesvědčen, že nebude vypadat jako hlupák a tedy se nechá zmanipulovat.

Je to mimořádně odporný způsob manipulace. Je faktem, že vůči němu nejsou imunní ani lidé starší, ale v jejich případě je pravděpodobnost, že bude manipulátor úspěšný, přeci jen nižší.

12 8
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 22,09
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik