Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve Vašem nepravdivém článku, v němž nepravdivá tvrzení nemohou (a tedy logicky nejsou) ničím podložena, chybějí důležitá fakta. Například přepisování okolností a skutečností o roce 68 ruskou stranou. Také jste se mohl zmínit o podivném vztahu našich komunistů ke Gorbačovovi. Ten vztah se vyvinul podobně jako v Rusku až k obviňování ze zrady na Sovětském svazu. Neměl byste myslící lidi urážet, že jsou poštváni. Myslící zde znamená schopni vnímat, jaký režim v Rusku je.

8 1
možnosti
Foto

V každé zemi je politický i hospodářský režim adekvátní úrovni vývoje. Bohužel se najdou země, které pokládají za své poslání jim tam implantovat svůj systém a následek je stejný, jako když se rozbije vejce, aby se kuře narodilo za 16 dní a ne za 21.

4 0
možnosti
JL

Ztráta historické paměti? Povinná láska k Sovětskému Rusku byla vytvořena a pěstována uměle.

8 0
možnosti
VP

Zažil jsem tu dobu. Po válce v žádném případě uměle.

1 1
možnosti
Foto

Jak jste přišel na to, že se PREBYTEK obyvatelstva od nás stěhoval do zámoří a i do Ruska? Ti lidé snad šli do zámoří za prací, za výdělkem, za vidinou lepšího výdělku. Tak jak je tomu i dnes. Přece nechcete tvrdit, že u nás byl přebytek lidí. A jak můžete tvrdit, že od Poláka neuslyšíme výraz ruský trolling? Jednak tam jsem dost často a tak vím, jak je i u nich aktivní trollí mašinérie s ruskou propagandou. A jestli se nepletu, tak kvůli šíření propagandy Polsko nějaké lidí vyhostilo. A neposlední řadě bylo za války v Moskvě vedení komunistické strany, které bylo do jednoho ze Stalina prodělané strachy a za přispěním Stalina nás ve 48. prodali definitivně.

8 1
možnosti
VP

Samozřejmě, že byl přebytek lidí. Viděl jste ta políčka? Stále menší a menší, stále užší a užší, jak se rodin množily. Lidé obživu neměli a tak se stěhovali. Je to snad nepochopitelné?

1 1
možnosti
Foto

Nepřáteli se lidé různých národů a zemí stávají obyčejně na základě nějakých historických událostí a za přispění postojů a činů politických režimů svých zemí. Principiálně však není důvod být nepřítelem příslušníka jakéhokoli národy či lidu nějaké země. Nepřátelské vnímáme spíše jen režimy a jejich aktivity( lidi jen na základě něčeho osobního). Nenapadá mě sto let zpátky žádný přátelský počin sovětského a ruského režimu. I to, co se jevilo jako přátelské pohnutky, se hned nebo později ukázalo jako projev, když ne rovnou nepřátelský, tak vyvolaný nějakými mocenskými a imperiálními pohnutkami.

Podstatou přátelství je nezištnost, nikoli kalkul.

7 1
možnosti
VP

Pane Turnere, přemýšlíte stejně tak o ostatních národech? Třeba o Němcích?

Pokud ano, potom musíte dojít k daleko horším názorům. Leda, že byste byl zaujatý. Západní velmoci nás zradil v Mnichově, USA byla daleko, aby mohl vzniknout nějaký názor, když vidíte jejich počínání dnes, odpovídá to přesně jen jejich zájmům v boji o trhy a o zdroje. Srby, kteří se nás zastávali v r. 1968 jsme opustili v jejich nejtěžší chvíli se nezastali. Mohla platit Vaše polední slova. Neplatí.

4 0
možnosti
LB

Karel Havlíček Borovský po své reálné zkušenosti s Ruskem, která ovlivnila celý jeho další život, v roce 1844 v Pražských novinách napsal:

"Rusové nejsou naši bratři, ale mnohem větší nepřátelé, než Maďaři a Němci, kdo jim uvěří, špatně dopadne. Kdo chce Čechům opravdu dělat dobrodiní, ať je posílá na své útraty do Moskvy."

Mýlil se snad KHB?

Petr Pithart ve své knížce Osmašedesátý podrobně popsal, co Československu přinesla sovětizace po roce 1948. A byl to nejen teror pod taktovkou sovětských poradců, vykonstruované procesy a u nás dosud nevídané asiatské metody mučení, kterým prošli západní letci a další hrdinové, kteří bojovali snad na všech frontách 2. světové války. Důkladná sovětizace zasáhla snad všechny oblasti našeho života, počínaje školstvím přes devastaci průmyslu až po armádu.

Lapidárně to vystihl Zdeněk Mlynář názvem své knihy: Mráz přichází z Kremlu.

8 1
možnosti
PC

K.H. Borovský žil v 19. století. Tehdy nemohl tušit, jaká nastane situace ve století následujícím a kdo se dále stane naším nepřítelem, který rozpoutá 2 světové války.

2 0
možnosti
JZ

Pomníkovou válku začalo Rusko ničením památníků čs. legionářů!

8 0
možnosti
JZ

Slušní Češi nejsou nejsou nepřátelé Ruska, ale jsou nepřátelé zločinného Putinova režimu, který nemá svoji povahou k tomu komunistickému daleko.

9 0
možnosti
JV

J94i61r43i 89V35r77a86b16e47c

24. 5. 2021 14:53

Podle meho mame vic spolecneho s Rakusakama a Nemcama. Viz

Nejsme Slované ani Germáni. Češi mají unikátní mix genetických profilů, nedavno na Idnesu

1 1
možnosti
LB

Geneticky máme nejblíž k Bavorákům a Rakušanům.

3 1
možnosti
IB

I24v12o 32B59o71u80š98e

24. 5. 2021 14:12

To je strašný blábol.;-D

15 1
možnosti
TL

NesouhlasRv, nedovedu si představit být přátelsky nakloněn rusákům.

Přece si za to mohou sami, okupace nepřímá, poté přímá (1945 - 1989)

mluví za sebe sama. Konec 2.svěetové byl toho všeho začátek, plánovaný.

Zbytečné popisovat , soudnému snad jasné, jaká zvěrstva se zde pod taktovkou těchto asijatů děla.

A po roce 1989 - nedůslednost vedla až k současnému stavu, kdy zde pobíhá tisíce rusáků, většinou s nekalými úmysly. Takže co jiného než odpor k výše uvedenému přemýšlejícím zbývá?

se sovětským svazem jak s jedovatým plazem trvá stále a stále, zřejmě na věčné časy a nikdy jinak.

11 1
možnosti
VP

Nevyžaduje přece náklonnost. Stačí se chovat normálně jako jiné země EU. Neblbnout.

2 1
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 19,93
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik