Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

No jo, vztahy mezi Evropou a RF nebyly nikdy jednoduché. Spolupráce a oboustranná vřelost se střídají s chladem a konfrontací. V posledním desetiletí to jde od špatného k horšímu. At se to ovšem komukoliv líbí, či ne RF je důležitá velmoc a jako velmoc se i chová a je též nevyhnutelná součást evropské politiky a bezpečnosti. Eskalace posledních let kolem Ukrajiny navíc ukazuje, že Evropa je stejně jako za studené války pouze figurantem rusko-amerického měření sil.

Jako středně velký člen EU s geopoliticky poměrně neutrální pozicí jsme se mohli zaměřit na diplomacii, udržení komunikačních kanálů a na roli mluvčího proti konfliktu velmocí. No Němci na vztahy s EF hledí zcela jinou optikou, pro ně výhodnou....

5 7
možnosti
SL

To je zase blábol. Rusáčky nikdo nechápe, co činí, dobře činí, do toho jim NATO dělá revoluce v zemích, které sice Ruskem nejsou, ale Rusko je miluje a ještě k tomu ta ukrajinská vojenská chunta...

Klasická odporná ruská onuce.

15 2
možnosti
Foto

To, že jsme na seznamu největších nepřátel Ruska, je největší úspěch Zemanovy politiky. Žádnému předchozímu prezidentovi se to nepodařilo.

19 1
možnosti

Ano, tento zdánlivý paradox rusofila je jistý! :-)

2 0
možnosti
PB

P98e60t92r 32B42u36r54i34a35n

24. 5. 2021 13:56

Češi Rusáky neměli rádi nikdy.

To bylo ostatně nejlépe vidět na hokejových kláních, kde jsme fandili každému, kdo proti nim hrál.

A ono fakt není moc důvodů, proč jim být nakloněni.

13 2
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 19,93
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik