Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Položíte otázku, a objeví se lidé, kteří Vás za Vaše volné uvažování "doprava ani doleva " zařadí na východ. Uvědomte si to, musíte výt s vlky...!

Jen co mi nesedí, je Vaše ztotožnění se s Heidrychem: Proč mi nadáváte do bestie, a ještě s prvním Hitlerovým likvidátorem naší vlasti?

0 0
možnosti
Foto

Vy pane Podracky patrite zcela urcite, spolecne s dalsimi geronty, kamsi na vychod.

Muzete tvorit ten "most mezi vychodem a zapadem", ktery sliboval vas predchudce Klament Gottwald. Idealy svobody a demokracie jste nikdy napochopil a dobre vam tak. Mladym jste leda tak pro smich.

Uz fakt chybi jen ta prihlaska do KSCM, ale to snad jeste zvladnete...Rv

0 1
možnosti
VP

Zase jen nálepkování a žádný argument. Já bych to mohl s Vámi také tak dělat. Víte co jste? Jste fanatik vidící svět černobíle, pohrobek komunistů, kteří takto mysleli, "kdo nejde s námi, jde proti nám". Když někdo nedrmolil jejich mantru, tak byl nepřítel. Když někdo řekl pravdu, tak ho stříleli. Vy se chováte naprosto stejně. Žádný argument, vymytý mozek, mletí manter a hledání nepřítele.

1 1
možnosti
Foto

Pokud se kdokoli ptá, kam patříme, odpovědˇ je prostá. Patříme přece sem. Tedy asi takto,[>-]R^ Pokud má kdokoli dojem že SEM nepatří, nikdo zde nikoho nedrží. Jinak každý má své sousedy, některé jen za plotem, jiné třeba i přes ulici. A jen hlupák je dělí na ty, které ,,může", a které ne. Rozumní lidé mají snahu vycházet se všemi, i když to není jednoduché a málokdy pro všechny samozřejmostí. Nenávist a naschvály přes plot i přes ulici nic neřeší, stejně tak jako nemá nikdo právo sousedům kecat do čehokoli. Holt i v každém bytovém domu se vždy najde někdo, kdo nějak do sdružení jeho vlastníků nějak vrtá, potažmo chce vše rozhodovat.Ovšem staré úsloví praví:,, to nevysvětlíš", že;-)

1 0
možnosti
JS

To přesně vystihuje můj názor. Jsme zde a patříme sem. Kdo se nutně potřeboval kdysi prezentovat jménem Stalinica a dnes bez toho -ová, ať jde tam, kam si myslí, že patří. To vystřízlivění nebude jednoduché. Pro ně. Pro nás, kdo jsme zde doma to bude úleva.

1 0
možnosti
MB

Beru na vědomí, že existují lidé, nosiči podobných názorů. V pořádku - je svoboda. Přehlížím i Vaše úsměvné pseudo - argumenty, Zeman zvolen většinou národa a sděluje pravdu. Jde o recidivistu, 7x souderm usvědčeného lháře, (se snakcí vyplaceného odškodnění, jako součást omluvy). My s Ruskem nemáme absolutně nic společného. Osvobození, jako následná kolonie jsme si tvrdě odpracovali. Nejsme dlužni nic - úctu k padlým nikdo nepopírá, podobně vítěz je jasný. Našim historickým vzorem není V.Británie, nebo USA. Je jím Rakousko. Tím jsme mohli být.:-)

5 2
možnosti
VH

Jen pro přesnost: ti " globalisticky orientovaní intelektuálové a ideologicky prozápadně zaměřené garnitury" představují nejméně 2,7 miliónů členů "národa". Ti jsou nic?

Pominu to nálepkování, tak charakteristické pro bolševika, resp. pro totalitní systémy obecně. Jako bych četl RP: "prozápadní zkrachovanci, ztroskotaná inteligence a ideologicky zkažená mládež". Jde Vám to pořád ještě dobře.

6 3
možnosti
VH

Zeman _ n_ e_b_y_l _ z_v_o_l_e_n _ v_ě_t_š_i_n_o_u _ n_á_r_o_d_a!

Byl zvolen nepatrnou většinou voličů, dostavivších se k volbám.

Pokud za "národ" považujeme oprávněné voliče, byl zvolen pouze jednou třetinou tohoto národa. Uvážíme-li, že mnozí z nich se o Zemanova stanoviska nezajímají či je neumí rozšifrovat, lze předpokládat, že jeho proruský (a pročínský) postoj nevadí 15 až 20 % "národa". Ostatní o něm buď nic neví, nebo jim vadí (často více než moc).

9 1
možnosti
VV

R^Uz se vi jak to bylo v te obci, kde byly volebni listky jen se jmenem Milos Zeman?

Nejak ty nesrovnalosti kolem volby utichly.

2 0
možnosti
AR

Ano, zvláště Poláci nám mohou být vzorem v posuzování nedávných dob. Oni aktivně odporovali jak expanzi Německé, tak i Ruské či SSSR. Svou vizi vidí správně v utužovaní přátelských vztahů s USA a také zeměmi EU a NATO!!

7 1
možnosti
VP

Poláci staví tradice na katolicismu. My máme jiné tradice, která se zrodily v národním obrození a vrcholily Masarykem. Každý musí navazovat na svoje tradice, jinak to nejde.

2 1
možnosti
JD

Zajímavé čtení, byť se jedná z velké části o dezinterpretaci názorů údajných "vazalů". Souhlasím ovšem s varováním autora před neomarxistickým způsobem uvažování, se kterým se momentálně celý západní svět (nás nevyjímaje) čím dál tím více potýká.

Kam patříme? Patříme na západ. Bylo tomu tak už nejméně od dob Sámovy říše, vždy jsme byli součástí římsko-katolického civilizačního okruhu, od 11. století jsme byli součástí Svaté říše římské a po nezanedbatelnou část dějin byla Praha sídlem císaře a tedy de facto mocenským i kulturním centrem celého západního světa. Patříme tedy na západ. Skutečnost, že jsme byli po dobu čtyřiceti let okupování východní mocností, na tom nic nemění.

Uniká mi, v čem konkrétně spatřuje autor "vazalství" vůči západu. Západ po nás žádné vazalství nechce a my mu žádné nedáváme. Pokud bychom se hloupě rozhodli, že vystoupíme z EU a budeme se orientovat na východ, nikdo nám bránit nebude. To, že se cítíme být součástí evropské rodiny a západního světa jako takového je přirozené, konec konců tam patříme. Není vazalstvím, pokud se snažíme být pro svou rodinu oporou a být jejím schopným a přínosným členem.

S tím souvisí základní principy a hodnoty, které vyznáváme a máme v sobě hluboce zakořeněny, a které jsou odlišné od hodnot vyznávaných v nestabilních východních oligarchiích, jako je Ukrajina, Bělorusko, Rusko.

Je také přirozené, že pokud vidíme na naší politické scéně oligarchické tendence, máme (ti vzdělanější z nás, kteří jsou schopni domyslet důsledky) tendenci proti tomu ostře vystupovat, protože chápeme, že i s ohledem na naší nedávnou minulost jsou tyto tendence přímým ohrožením svobody a naší geopolitické situace na západě (kam - jak už víme - patříme).

3 1
možnosti
VP

My máme svoji verzi západní demokracie, která byla v národě vžitá, ale Havel nás začal učit globalismu.

2 1
možnosti
JK

Když někdo uvaří takovou patlaninu, říká se, že je to guláš. Tady ale se někomu povedlo zbaštit kromě guláše i spoustu dalších nesourodých chodů a následně se podařilo vše vrhnout na veřejnou platformu.

Přitom stačilo napsat: "Mám rád Rusko a chci, aby nám Putin vládl." Kličkování po celé zeměkouli a od Adama až do budoucna, je úplně zbytečná omáčka.

5 4
možnosti
VP

To je typické, pane Kučera, pro člověka s černobílým viděním světa a ještě fanatickým.

1 3
možnosti
Foto

Východ volíme proto, že je socialistický, Západ pokud bude socialistický.

Kdy to praskne?

1 1
možnosti
RH

Co vám má prasknout?

2 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 22,09
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik