Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ukázkové hovado je soudruh autor

2 0
možnosti

K tomuto názoru se velmi rád připojím. Jen z někoho takového může vypadnout tato zhovadilost:

"Se sovětskými vojáky na tancích se diskutovalo. To by nebylo možné, kdyby byli jako národ povařování za nepřátelský.

Zdroj: https://vlastimilpodracky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=771152 :-/

2 0
možnosti
Foto

Člověka, který pro realistická hodnocení chování Ruska použije slovní spojení „protiruská propaganda,“ (což samo o sobě je oxymoron), nelze brát vážně.

9 2
možnosti
ZZ

Oxymoron je spíš vaše nesmyslná reakce .

;-D;-D;-D

0 6
možnosti
MN

Pane Podracký mám rád vaše články, ale tohle je opravdu přehnané. Rusko nás nezachrání před multikulturalismem a ztrátou národní identity. Pokud jsou takové naděje spojovány s Ruskem, tak je to šílenství. Oni nás nezachrání naprosto před ničím. My vůbec Rusko nepotřebujeme, cokoli pozitivního očekávat od Ruska ve smyslu politickém je totální chiméra. Ano, měli bychom pěstovat korektní vztahy, vzájemný obchod, proč ne. Kdyby stavěl v Dukovanech Rosatom, tak mě osobně by to nevadilo. Na druhou stranu, když tam stavět nebude, tak se taky nic neděje. Nikdy nepochopím jak může někdo podporovat zvyšování ruského vlivu v naší zemi.

9 0
možnosti
VP

Pokud máme existovat musí být mocenská rovnováha. Potom můžeme dělat politiku "všech azimutů". Lézt do nějakého chomoutu a ještě dělat užitečného hlupáka nám nic nepřinese. Máme přece zkušenosti s SSSR. Víte, že to chování tenkrát bylo naprosto stejné, jako dnes. Prostě chování ubožáků vazalů.

8 2
možnosti

Nějak jste ve svém elaborátu zapomněl na to, že Češi nejsou slepí a hluší a dobře vnímají to, co se děje v Rusku od nástupu Putina k moci. Vraždy novinářů, likvidace a kriminalizování opozičních politiků, anexe Krymu, rozdmychávání nepokojů na východě Ukrajiny s jasným cílem ji oslabit, neustálé provokace narušováním vzdušného prostoru pobaltských států, teroristické akce na území cizích států. Nejnověji možná měli prsty i v tom únosu letadla Ryan Air. K tomu, že dosud nepoužili jako prostředek nátlaku zavření ventilů s plynem a ropou Evropě, mají Rusové jediný důvod - bez z příjmu z těchto komodit by se ekonomicky položili. Až dokončí dokončí stavbu ropovodů a plynovodů do Číny, může být všechno jinak. Nebo-li - i když odhlédnu od toho, co nám Rusové v minulosti provedli, máme i dnes dost důvodů k tomu, mít se před nimi na pozoru.

15 2
možnosti
VP

Kdyby to tak bylo, tak by s nimi nikdo nejednal a nestavěl North Stream. Většina těch věcí je jen propagačně zveličena, mnohé se dějí normálně v celém světě, jen o tom nevíme a politicky proti nim neštveme a nebo štvát nesmíme. Třeba o tom, že podobně se Američané dostali k bolivijskému prezidentovi tím, že ho "stáhli" z oblohy. Prý to byl zlý diktátor. Tento Bělorus je zase prý terorista. Víte pane Šťastný, že v r. 1989 Američané přepadli Panamu a při tomto konfliktu zemřelo 7 tisic lidí? Prý proto, že prezident podporoval obchod s narkotiky, ve skutečnosti proto, že nechtěl podepsat novou nevýhodnou smlouvu o Panamském průplavu.

6 5
možnosti
MK

Vážený autore, nikdo mě proti Rusákům neštve. Od roku 1968 nejsem jejich přítelem a důvodem je jejich okupace naší země.

Okupace, za kterou se nikdy neomluvili a nijak nás za ní neodškodnili. Okupace, kterou ukončili teprve ve chvíli, kdy jí ekonomicky přestali zvládat. Divíte se, že je nemám rád?

Jestli vy je rád máte, znamená to, že se vám ruská okupace líbila. Z toho důvodu vámi opovrhuji.

12 2
možnosti
VP

Pane Kanda, žijete v černobílém světě. Nemusím přece mít někoho rád, abych objektivně popsal realitu.

6 9
možnosti
JL

Pane Podracky, pisete, ze negativni postoj k Rusku je postojem jen k bolsevickemu Rusku a jeho praktikam. Dovolte mi, abych Vam pripomel Vas postoj k ceste predsedy senatu pana Vystrcila na Taiwan. V tom pripade jste se zastaval komunisticke Ciny, tedy v podstate bolsevicke. Tvrdil jste, ze Taiwan je nedilnou casti jedne Ciny, tedy bolsevicke! Ve skutecnosti ji Taiwan nikdy nebyl, pred valkou patril Japonsku, po valce se stal koristi nacionalisticke Ciny a pozdeji utocistem porazenych nacionalistu. Tolik historie.

Jenze na Taiwanu uz vyrostla treti a roste uz cvrta generace tech kteri se Cinany vubec neciti. Podle statistik, ze 2/3-67% obyvatelstva citi narodnosti taiwanske, 1/4 oboji cinske i taiwanske a pouze zbytecek Cinany. Nejsilnejsi tamejsi politicka strana ma v planu vyhlasit referendum o nezavislosti. Vysledek je znam predem, cinsti komuniste vyhrozuji, ze pokud to udelaji, vojenskou akci!. Podle charty OSN o lidkych pravech zeme patri tem kteri v ni ziji, tedy Taiwancum, pristehovalym spolu spuvodnim necinskym obuvatelstvem. Nade vsi pochybnost jasny pripad imprialisticke agrese. Ve prospech agresoru jste se tehdy angazoval. Jste tedy pokrytec pane Podracky.

Pokud jde o Putina, v jeho uprimnost uverim az navrati Finsku dve casti jeho uzemi, ukoristenych v agresivni zimni valce 1939-40. Jiste vite, ze kdyz nekdo drzi ve svem majetku a vi ze je ukradeno, je sam zlodejem. Takto zlodej Putin!

9 1
možnosti
VP

Pane Lančík, vůbec neberete v potaz naše zájmy a nutnost se chovat jako všechny ostatní země, abychom se nestali užitečnými idioty a nezrušili svoje obchody v jejich prospěch. Je to čistě Vaše ideologické myšlení. Nesmyslná myšlenka, že když chci obchodovat, tak přece musím být jejich přítel. Toho se však nenajíme. Tak mysleli komunisté.

4 6
možnosti
MV

Kolem XV. sjezdu KSČ by vám za tento sloh blábolů tleskalo české i sovětské politbyro a kování komunisté by na jeho konci zapěli Internacionalu. Ale dnes je 24. květen 2021...

9 2
možnosti
VP

Pane Valíček, buď opravdu o komunismu nic nevíte nebo zase vidíte jen ten rozšířený nesmysl, že ten, kdo chce normální vzathy s Ruskem musí nutně být komunista. Jsou to nesmysly.

5 7
možnosti
Foto

A bylo či je sovětské nebo putinovské Rusko přítelem Československa / Čech?

Přítel většinou nikoho nepřepadne, nestříli na něj, neposílá do gulagu či lágru atd. Fuj! Rv

12 0
možnosti
VP

Sovětské určitě nebylo přítelem Československa. Putinovské se o nás nikterak nestaralo a za současným stavem nepřátelství si můžeme tentokrát my. Z úplné blbosti a zřejmě služebnosti k některým západním strukturám. Ono by o nic nešlo, kdyby nás to nepoškozovalo. Proč ty blbosti nedělají druzí, třeba Rakušané? Protože jsou chytří a my jsme hloupí.

5 7
možnosti
VB

Ani T. G. Masaryk nebyl nikdy nepřítelem slušných Rusů, naše země jim naopak po r. 1917 pomáhala (emigrantům), ale přesně definoval, jaké zlo je bolševická moc.

11 0
možnosti
Foto

Že je poturčenec horší Turka jsme potvrzovali jak za socialismu, tak i v současném režimu.

9 0
možnosti
Foto

Mohu si u Vás objednat kus tureckého medu? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 120
  • Celková karma 22,09
  • Průměrná čtenost 941x
Vlastimil Podracký je spisovatel a publicista. Vydal knihy: Pozor na tunelování, Občanská obroda, Návrat k domovu, Hrdinům se neděkuje (životní příběh Vladimíra Hučína), Žluté nebezpečí, Poslední člověk, Temná komora, Sodoma Gomora a Nadčasový humanismus. Příležitostně publikuje články.

Seznam rubrik